Ford ar urma să producă zilnic 500 de mașini EcoSport, la Craiova

În uzina auto de la Craiova au fost deja produse șase prototipuri de Ford EcoSport, care urmează să facă testele necesare, pe străzile din oraș
Autori


Producția noului model EcoSport intră în linie dreaptă, la uzina Ford din Craiova: sunt angajați 975 de oameni, în special operatori de bandă, și s-a decalat perioada de concedii, pentru a se pregăti producția noului model. Au fost realizate deja șase prototipuri ale noului mini-SUV, care se va produce la Craiova cu o cadență zilnică aproape dublă față de B-Max.

În fabrica Ford din Craiova este forfotă mare, în această vară, în condițiile în care se pregătește intens producția noului mini-SUV de oraș EcoSport, care va apărea în toamna acestui an. În această perioadă, producătorul auto face aprovizionarea de la furnizori cu piese pentru asamblarea modelului EcoSport.

10.000-11.000 de mașini pe lună?

Potrivit unor surse din fabrică, la Craiova s-au produs primele șase prototipuri ale noului model EcoSport, însă până în acest moment nu au început să fie testate pe străzile municipiului. Vor rula pe străzi în perioada următoare, pentru a fi testate. Producția de masă a noului model este așteptată să demareze în uzina craioveană din luna octombrie a acestui an. Conform acelorași surse apropiate afacerii, cadența de producție va fi de aproximativ 500 de vehicule EcoSport pe zi, ceea ce este cu mult peste producția de B-Max, model care se fabrică în prezent în 280-290 de exemplare pe zi. Ford Craiova va ajunge la o cadență de producție de 500 de exemplare pe zi înspre finalul anului și începutul anului viitor. Dacă s-ar menține volumul zilnic de producție, atunci într-o lună fabrica din Craiova ar produce 10.000-11.000 de unități. Din statisticile publicate de site-uri specializate, EcoSport s-a vândut anul acesta în Europa, în medie, în aproximativ 6.000 de unități pe lună .

Se va lucra în două ture la secția de asamblare

După ce mulți ani la rând a procedat la disponibilizări voluntare, anul acesta Ford angajează 975 de persoane, majoritatea operatori de bandă, care vor lucra în special la linia de asamblare a autovehiculelor. În luna august, se estimează că procedurile de angajare vor fi încheiate, iar toți cei selectați va trebui să fie chemați la lucru până la acea dată. Din toamna acestui an, se va lucra în două schimburi, în Secția de Montaj General, cu câteva sute de oameni pe fiecare schimb (de la 8.00 la 16.00 și de la 16.00 la 00.00).

Din octombrie se vor produce ambele modele B-Max și EcoSport, pe aceeași linie de producție, ceea ce face ca până atunci să fie pregătiți și noii muncitori. Conform unor date din interiorul fabricii, noii angajați ca operatori de bandă au salarii ceva mai mici decât cei angajați la Ford în urmă cu câțiva ani și mult mai mici decât angajații vechi, preluați de la fosta Daewoo.


Compania a decalat perioada de concedii din luna august în luna septembrie, pentru a putea fi pregătită până atunci linia de producție pentru noul EcoSport și întreaga capacitate de producție, potrivit unor surse din fabrică. Așadar, de pe 1 septembrie până pe 22 septembrie, Ford se va afla în perioada pe care compania o numește „remont general“, când sunt toate secțiile închise pentru a se putea interveni cu echipele de mentenanță și pentru a se efectua alte operațiuni tehnice care pregătesc echipamentele Ford pentru încă un an de producție.

Potrivit calendarului actual anunțat de Ford în fabrică, în octombrie va fi lansată producția de EcoSport. În același timp, se va diminua producția de B-Max, însă nu se știe momentan cu câte unități pe zi.

Ford va produce la Craiova EcoSport întregul volum care se va vinde pe piața europeană și care până acum se fabrica în India.

GdS a adresat întrebări companiei Ford legat de volumele de producție și de calendarul de producție al noului model EcoSport, însă producătorul auto nu comentează, momentan, cifrele legate de volumul de producție, dar a confirmat că producția de masă a EcoSport începe „în toamna acestui an“. Ford a confirmat că s-a decalat perioada de remont în luna septembrie. Producătorul auto confirmă că angajările de personal sunt pe ultima sută de metri. „Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura să-i putem primi pe noii noștri angajați, iar aceștia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport“, a spus Marina Babară, directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România.

Au crescut vânzările de EcoSport în Europa

Pe piața europeană, Ford EcoSport s-a vândut inițial în volume ușor mai mari decât B-Max-ul produs la Craiova. Anul acesta, volumele de vânzări de EcoSport pe piața europeană au început să crească semnificativ, ajungând aproape duble față de vânzările de B-Max. Astfel, dacă în ianuarie 2015 se vânduseră 2.900 de unități EcoSport în toată Europa, în ianuarie 2016 se vânduseră 4.398, iar în ianuarie 2017 vânzările au crescut la 5.073 de unități. Vânzările mini-SUV-ului care se va produce la Craiova au crescut și în februarie, însă cea mai mare creștere de anul acesta s-a evidențiat în luna martie, când vânzările de EcoSport în Europa au urcat de la 6.354 de unități în luna similară din 2016, la 9.279 în martie 2017. O ușoară scădere a vânzărilor a fost în aprilie 2017, când s-au vândut mai puțin cu 96 de unități decât în luna similară din 2016, potrivit informațiilor publicate de site-urile oficiale autorizate, care monitorizează toate vânzările auto din Europa. În total, pe primele patru luni din 2016 se vânduseră în Europa 19.615 de unități EcoSport, iar în același interval din 2017 se vânduseră 23.272 de exemplare, mai mult cu 3.657 ca anul trecut. În medie, anul acesta s-au vândut în Europa 5.818 vehicule pe lună. Media vânzărilor de B-Max în Europa în 2017 este de 3.640 de unități pe lună.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 23 iunie 2017

Actualitate

» Un autocar s-a răsturnat între Râşnov şi Pârâul Rece. 12 persoane au fost rănite
» Ministerul Sănătății susţine că Programul Național de Transplant funcționează la capacitate bună
» Epidemia de rujeolă: Numărul total de cazuri confirmate în România este de 7.282, din care 30 de decese
» Începând de vineri, instituirea şi ridicarea popririlor se fac electronic, în timp real
» Iohannis, despre viitorul premier: O să rezolv problema foarte repede. Preşedintele nu poate face decât să asculte toate părţile şi să tragă propriile concluzii
» Autobuz cu turişti, blocat într-un tunel în Paris: Cel puţin patru răniţi
» 3,5 tone de carne şi brânză, confiscate de la o terasă din Mamaia. Patronul a fugit când au ajuns inspectorii OPC
» Iohannis: Am avut o întâlnire foarte bună cu Macron; am discutat despre Schengen
» Ieftinirea medicamentelor compensate, amânată pentru 2018
» Test eşuat: SUA ratează interceptarea unei rachete balistice deasupra Pacificului. Interceptorul testat ar urmă să înlocuiască rachetele de la Deveselu
» Incendiul care a ucis 79 de oameni în Londra a pornit de la o combină frigorifică
» ANAF implementează poprirea electronică
» Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va veni în vizită în România în perioada următoare
» Se măreşte tariful energiei electrice începând de la 1 iulie
» Lucrări pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti
» Termenul pentru depunerea ofertelor de cumpărare a activelor Oltchim, prelungit până în 6 iulie
» Theresa May va anunţa la Bruxelles statutul cetăţenilor europeni din Marea Britanie
» Furtunile din Germania au făcut două victime. Mai multe zboruri au fost anulate
» Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu Emmanuel Macron
» Incident aviativ pe Aeroportul Henri Coandă

Publireportaj

» Drobeta, oraș de legendă pe 24 şi 25 iunie
» Lansare de carte la „Aman“

Local

» Amintirile unui mehedinţean deportat în Bărăgan

Dolj

» Consultaţii gratuite pentru gravidele din Dolj
» Craiova: Un tronson din strada A.I. Cuza se închide temporar pe 26 iunie
» Dolj: Traficant de persoane, încarcerat
» Dolj: Prins băut şi fără permis la volan
» DISPOZIŢIA NR.3947 – PRIMARUL MUNICIPIULUI CRAIOVA
» Examen de licenţă la Facultatea de Teologie din Craiova
» Craiova: Minor prins la câteva zile după ce a tâlhărit o femeie
» Craiova: Minor acuzat de patru tâlhării, reţinut
» Aproape 30 de ani de pușcărie pentru înșelăciuni prin metoda „Accidentul“
» Ford ar urma să producă zilnic 500 de mașini EcoSport, la Craiova

Gorj

» Gorj: Fostul consilier judeţean Alecu Drăgoi, înmormântat mâine
» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale din Oltenia şi din ţară
» Cristian Toader Pasti pleacă de la conducerea Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu
» Primarul din Teleşti a demisionat repede din funcţie, pentru a putea să candideze din nou, în 2020
» Peste 10.000 de turişti, aşteptaţi la Festivalul „RomânIA Autentică“

Olt

» Olt: Operațiune disperată de căutare a unui tânăr de 15 ani în apele Dunării
» Olt: Casa Judeţeană de Pensii a afişat pe site diagrama de alocare a biletelor de tratament
» Olt: Agenţia Naţională Antidrog organizează campania „Colorează-ți viața altfel!”
» Olt: Tribunalul a revocat măsura controlului judiciar dispusă față de Vâlcov de către procurori

Mehedinţi

» Mehedinţi: Week-end încărcat de misiuni pentru jandarmi
» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi
» Mehedinţi: Peste 2.500 de şomeri au fost încadraţi în primele 5 luni ale anului

Vâlcea

» Vâlcea: Termenul iniţial pentru primirea ofertelor de cumpărare a activelor Oltchim expira la 26 iunie
» Vâlcea: Trafic feroviar blocat după ce un tir s-a răsturnat la Cornet Racoviţa

Sport

» Fotbal / Alb-albaștrii au picat testul cu bulgarii

Magazin

» Obiceiuri şi tradiţii de Sânziene

Opinii

» Cum lucrează Dragnea pentru Iohannis

Top