20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCabinet nou pentru primarul municipiului Târgu Jiu

Cabinet nou pentru primarul municipiului Târgu Jiu

Marcel Romanescu, primarul ales al municipiului Târgu Jiu
Marcel Romanescu, primarul ales al municipiului Târgu Jiu

Primarul ales al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a făcut public faptul că nu va face, deocamdată, schimbări majore la primărie, cu excepţia cabinetului personal. Schimbările majore vehiculate i-ar fi vizat pe şefii de servicii şi de direcţii sau de instituţii subordonate. Romanescu a precizat că va realiza mai întâi o analiză clară a activităţii, în cadrul instituţiei. Acolo unde personalul salariat nu doreşte să îşi schimbe modul de lucru, în conformitate cu viziunea actualului primar se va trece şi la schimbări. Cert este că în perioada următoare nu sunt aşteptate modificări importante în aparatul de lucru al municipalităţii. O singură excepţie va fi în cazul cabinetului propriu al primarului. Acesta va cuprinde oameni noi aproape în totalitate. Legea îi şi permite primarului proaspăt ales să vină la primărie cu propria echipă.

Condescu, pe fir la negocieri?

Între timp, primarul ales încearcă să îşi găsească aliaţi pentru o nouă majoritate în cadrul Consiliului Local. Astfel, noi personaje au apărut în prim-planul negocierilor pentru o nouă majoritate în cadrul Consiliului Local Târgu Jiu. Liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, ar fi interesat de o nouă configuraţie a votului în minilegislativul local. Sindicalistul ar considera că altă majoritate i-ar fi de folos pentru susţinerea activităţii fotbalistice la nivel local. După cum se cunoaşte, Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în insolvenţă şi la un pas de faliment, dacă nu se va interveni cu o infuzie serioasă de capital. În lipsa banilor, Clubul Pandurii, fost vicecampion al României, va deveni o amintire. Chiar în această săptămână, Clubul aflat în insolvenţă are de achitat o datorie de 200.000 de euro, în conformitate cu eşalonarea de plată stabilită de instanţa de judecată. În situaţia în care nu se va face rost de banii respectivi, judecătorii Tribunalului Gorj pot să decidă intrarea în faliment pentru Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Este însă greu de crezut că jocurile vor fi făcute atât de rapid în Consiliul Local, încât să vină şi bani pentru fotbal.

ALDE păstrează alianţa cu PSD în Consiliul Local

Deşi liberalii îşi caută noi aliaţi la PSRO sau la PMP şi chiar la ALDE Gorj, vicepreşedintele ALDE Gorj, Ninel Muja, este de părere că la nivelul Consiliului Local Târgu Jiu se impune păstrarea majorităţii actuale cu PSD. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, ALDE va continua să colaboreze cu PSD şi să formeze o majoritate, în ciuda faptului că postul de primar a fost câştigat de către liberali, prin Marcel Romanescu. S-a vehiculat că liberalii încearcă realizarea unei noi majorităţi, luând în calcul şi voturile de la ALDE. Este, de asemenea, cunoscută poziţia anti-PSD a consilierului local al ALDE, Eduard Lădaru. Aceasta ar putea constitui premisa unei posibile noi majorităţi în minilegislativul local. Ninel Muja susţine însă că Lădaru se va conforma deciziei partidului şi se va menţine alianţa cu social-democraţii.

Vor vota toate proiectele pentru oraş

Ninel Muja a declarat că în această săptămână se va pune în discuţie la nivelul structurii de conducere a ALDE Gorj modalitatea de colaborare pentru următorii trei ani cu primarul PNL, Marcel Romanescu. Vicepreşedintele ALDE Gorj a precizat că toate proiectele bune şi care vor fi în interesul cetăţenilor vor fi votate de către consilierii locali aldişti, chiar dacă vor fi iniţiate de către primarul penelist Marcel Romanescu. „Noi avem o alianţă cu PSD şi vom ţine de această alianţă. Deocamdată, în ciuda zvonurilor, se merge pe această variantă şi pe nimic altceva. Cu noul primar mergem pe principiul că vom vota orice proiect de hotărâre care este în beneficiul cetăţenilor şi în folosul oraşului Târgu Jiu. Nu contează cine îl propune, atâta timp cât este de interes general“, a mai spus Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS