6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecați pentru luare de mită, cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii rămân în arest

Judecați pentru luare de mită, cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii rămân în arest

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, miercuri, ca Mihaela Oprișan, registrator în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova, să fie judecată în continuare în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită în formă continuată. Tot în arest la domiciliu este judecat în același dosar și asistentul Cosmin Magaon, acuzat și el de luare de mită în formă continuată. Procurorii doljeni au reținut că, în cursul lunii martie, asistentul Cosmin Magaon, „în colaborare“ cu Mihaela Oprișan, „pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai Direcției Generale Anticorupție, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge“.
În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că cei doi inculpați s-au folosit de funcțiile deţinute „pentru satisfacerea intereselor personale, imediate şi materiale“, vânzând cu 50 sau 100 lei o unitate de sânge (400 ml). De asemenea, procurorii doljeni au susținut că cei doi au profitat de disperarea rudelor bolnavilor, care ar fi dat orice în schimbul sângelui de care, în multe cazuri, depindea viața pacienților.
Pe data de 16 martie, Mihaela Oprișan și Cosmin Magaon au fost arestați preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar la începutul lunii mai au și fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Între timp, în aprilie, cei doi inculpați au fost plasați în arest la domiciliu, iar pe 29 mai, judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit cu 30 de zile măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpați. Hotărârea instanței a fost contestată numai de Mihaela Oprișan, iar miercuri, pe 7 iunie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea. Astfel, cei doi inculpați vor fi judecați în continuare în stare de arest la domiciliu pentru faptele comise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS