10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRisipă sau... risipă

Risipă sau… risipă

Risipă pe banii cui, se întreabă o craioveancă, indignată de faptul că angajații RAADPFL nu se opresc din udatul spațiilor verzi de pe marile bulevarde nici când plouă. În ciuda precipitațiilor frecvente, aspersoarele irigă într-o veselie, fiind secondate de autocisterne. Femeia a trimis o sesizare pe adresa GdS în care își exprimă nemulțumirea față de această situație.
„Eu în fiecare dimineață iau tramvaiul din stația de la Institut. Chiar dacă plouă sau e soare, dimineața merg aspersoarele. Asta s-a întâmplat și în această dimineață (vineri, 5 mai – n.r.). Am sesizat Primăria Craiova și au zis că au trimis sesizarea mea spre analiză. Este normal ca primăria să cheltuiască bani publici pentru a plăti apa pe care aspersoarele o consumă non-stop, chiar și când plouă?“, se întreabă Margareta Bălan.
Întrebați despre acest lucru, angajații RAADPFL spun că irigarea spațiilor verzi este necesară, iar instalația este automată și odată pornită e mai greu de oprit.
„Cei care fac astfel de sesizări trebuie să se documenteze cu privire la irigații. Cu toate precipitațiile căzute în ultima perioadă, există un deficit de apă. În al doilea rând, sistemul de irigații este automat și nu ne jucăm să-l pornim, să-l oprim“, a explicat un angajat al RAADPFL Craiova. Cum ar veni, nu este risipă, este necesitate, dacă judecăm precum cei de la Regie.
Tot despre risipă este vorba şi la unul dintre punctele de lucru ale Companiei de Apă Oltenia (CAO), situat în vecinătatea Casei Băniei, pe aleea străjuită de tei din părculeț. Aici este o pompă de la care se alimentează cu apă pentru spălatul străzilor şi udatul spaţiilor verzi autocisternele Salubrităţii şi RAADPFL-ului. În timpul umplerii cisternelor, dar şi în intervalul în care acestea se succed la încărcat, zeci şi zeci de litri de apă se revarsă zilnic pe aleea parcului, formând un pârâiaş ce curge spre bulevardul Ştirbei Vodă, până la intersecţia cu Câmpia Islaz. În urma acestor pierderi, apa rămâne zile întregi pe artera de circulaţie, formând mai multe bălţi. Reprezentanţii CAO spun că acel punct de lucru este contorizat şi de aici iau, într-adevăr, apă autocisternele aparţinând RAADPFL şi SC Salubritate Craiova SRL, dar şi persoane juridice. Apa provine din reţeaua publică a oraşului. „Acesta este un punct de lucru al Companiei cunoscut sub denumirea de Şapte Izvoare. Cantitatea de apă este contorizată fiecărui beneficiar“, a precizat un reprezentant CAO. Deci, fie că apa ajunge în cisternă sau pe stradă, cineva tot o plăteşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS