6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilmul unui accident tragic, soldat cu cinci persoane decedate

Filmul unui accident tragic, soldat cu cinci persoane decedate

Primul autoturism lovit de tirul scăpat de sub control a fost Seatul condus de craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă
Primul autoturism lovit de tirul scăpat de sub control a fost Seatul condus de craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă

Explozia anvelopei unui tir care circula, luni după-amiază, pe DN 65, a curmat viața a cinci persoane. Patru dintre ele, soții Mirabela și Petre Ion, din Craiova, dar și cei doi copii ai lor de trei și șapte ani, se aflau în aceeași mașină. A cincea victimă este craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă.

Accidentul în urma căruia și-au pierdut viața cinci persoane a avut loc luni, în jurul orei 15.00, pe DN 65, la kilometrul 33, în apropierea localității Bobicești, Olt. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt au precizat pentru Gazeta de Sud că, după primele cercetări, ofițerii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din cauza exploziei anvelopei unui tir.
„Din primele cercetări a reieșit faptul că un tânăr de 30 de ani, din comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița, în timp ce conducea autotractorul pe DN 65, din direcția Slatina-Craiova, din cauza exploziei unei anvelope, a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu două autoturisme“, au explicat reprezentanții IPJ Olt.
Mai exact, în timp ce tirul urca o rampă, o anvelopă a explodat, iar șoferul a pierdut controlul direcției. Autovehiculul scăpat de sub control a intrat pe contrasens, unde a lovit în partea stângă un autoturism Seat condus regulamentar din sens opus de Mihai Bobocică, de 62 de ani. Acesta din urmă plecase din Craiova în urmă cu puțin timp și mergea la Mioveni, unde urma să aibă loc finala Superligii Naţionale de Tenis de Masă. Mai departe, tirul a intrat frontal într-un autoturism Ford, condus tot din sens opus de Mirabela Ion, de 31 de ani, după care atât Fordul, cât și cabina tirului s-au oprit în șanțul de beton de pe marginea șoselei. În autoturismul Ford se aflau soțul femeii, Petre Ion, de 37 de ani, și cei doi copii ai lor, Ingrid Anastasia şi Luca Petru, de trei și șapte ani. Familia Ion venise în Craiova, la părinți, iar în momentul accidentului mergeau către București, unde s-au mutat în urmă cu zece ani.

Autoturismul care circula în spatele Seat-ului, un Ford în care se afla familia Ion, a fost lovit frontal de tirul care a intrat pe contrasens după explozia unei anvelope
Autoturismul care circula în spatele Seat-ului, un Ford în care se afla familia Ion, a fost lovit frontal de tirul care a intrat pe contrasens după explozia unei anvelope

O întreagă familie și antrenorul Bobocică, spulberați de un tir

În urma impactului violent, Mirabela Ion a decedat pe loc, iar soțul ei, care se afla pe scaunul din dreapta-față, s-a stins la scurt timp de la sosirea echipajelor de salvare.
„Un bărbat şi o femeie, din Craiova, care au fost găsiți încarcerați, au decedat. Femeia, care era şoferul autoturismului, avea leziuni incompatibile cu viaţa. Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator, s-au executat manevre de resuscitare, fără rezultat favorabil şi a fost declarat decedat”, a explicat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.
Copiii familiei Ion au fost găsiți tot în stop cardio-respirator. Au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Slatina, unde s-au continuat manevrele de resuscitare începute în ambulanță. Medicii nu au putut face însă nimic pentru Ingrid Anastasia şi Luca Petru, iar după aproximativ 30 de minute au declarat decesul acestora.
La aceeași unitate medicală a fost transportat și Mihai Bobocică, rănit grav în urma accidentului. Cadrele medicale au încercat să-l stabilizeze pentru a fi transportat la Spitalul de Urgență Craiova, pentru intervenție neurochirurgicală, însă după aproximativ două ore de la accident, Mihai Bobocică a decedat.
În schimb, șoferul tirului a scăpat cu câteva zgârieturi. Și el a fost transportat la spitalul din Slatina, iar după ce a fost supus unor investigaţii medicale, a părăsit unitatea medicală. Polițiștii din Olt au mai precizat că șoferul dâmbovițean, a cărui alcoolemie a fost zero, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

O expertiză tehnică va arăta de ce a explodat anvelopa tirului

După cum spuneam, polițiștii din Olt au stabilit drept cauză a accidentului explozia unei anvelope a tirului. Întrebați ce se va întâmpla mai departe, polițiștii din cadrul IPJ Olt au explicat că se va dispune efectuarea unei expertize tehnice, în urma căreia se va afla din ce cauză a explodat anvelopa. Astfel, în urma expertizei tehnice urmează să se stabilească dacă anvelopa era uzată peste limita admisă ori dacă a fost vorba de un defect de fabricație al cauciucului. De asemenea, experții trebuie să afle viteza cu care circula tirul în momentul exploziei anvelopei.
Surse judiciare au explicat pentru GdS că, în cazul în care se va constata că a fost vorba de explozia unei anvelope uzate, șoferul tirului răspunde penal, iar firma de transport ar trebui să răspundă civil.
De altfel, Codul Rutier prevede sancțiuni pentru șoferii care circulă cu anvelope uzate. Astfel, potrivit Codului Rutier, conducerea unui autovehicul care are montate anvelope uzate peste limita admisă constituie contravenție și se sancționează cu 4 sau 5 puncte-amendă. Pe lângă amendă, polițistul de la Rutieră poate dispune și reținerea certificatului de înmatriculare în cazul în care constată că anvelopele prezintă tăieturi sau rupturi ori sunt uzate peste limita legal admisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS