10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci craioveni omorâţi într-un accident la Pădurea Sarului

Cinci craioveni omorâţi într-un accident la Pădurea Sarului

Cinci persoane și-au pierdut viața într-un grav accident de circulație petrecut ieri în zona Pădurea Sarului. Patru dintre acestea se aflau într-o singură mașină, doi adulți și copiii acestora.
O anvelopă a unui autotren condus de un bărbat de 31 de ani, din Gura Șuții, județul Dâmbovița, a explodat, șoferul pierzând controlul autovehiculului cu care se deplasa dinspre Slatina spre Craiova. Autotrenul a pătruns pe contrasens, lovind frontal două autoturisme. Într-unul dintre acestea se aflau patru persoane, o femeie în vârstă de 31 de ani, Maria Ion, un bărbat în vârstă de 37 de ani, Petre Ion și cei doi copii ai acestora, o fată și un băiat, de trei și șapte ani. În cel de-al doilea autoturism, se afla doar șoferul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Craiova.
În urma impactului violent, șoferița din prima mașină, femeia de 31 de ani, din Craiova, a decedat pe loc, iar soțul acesteia – la scurt timp de la sosirea echipajelor de salvare. Cei doi copii au fost preluați în stop cardio-respirator și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde s-au continuat manevrele de resuscitare începute în timpul transportului. După zeci de minute de resuscitare s-a declarat decesul.
Tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost transportat și bărbatul de 62 de ani, în stare critică. După investigații amănunțite s-a încercat stabilizarea și se intenționa transferul pacientului la un spital superior, pentru intervenție neurochirurgicală. La mai puțin de două ore de la accident a survenit, însă, decesul.
La spitalul slătinean a fost transportat și șoferul autotrenului, care a suferit răni minore. Acesta este cercetat în prezent pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Rezultatul testului cu alcoolmetrul a fost negativ, a precizat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
La locul accidentului s-a intervenit cu zece echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, printre care descarcerarea și autospeciala pentru victime multiple. În timpul intervenției a fost solicitat și elicopterul SMURD. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a activat, de asemenea, inițial, codul galben, chemând de acasă personal suplimentar pentru Terapie Intensivă și sala de operații. Deznodământul a fost, însă, tragic, victimele neajungând pe masa de operație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS