14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞomerii, dezinteresaţi de Bursa locurilor de muncă

Şomerii, dezinteresaţi de Bursa locurilor de muncă

Sute de doljenia au venit să vadă oferta locurilor de muncă (Foto: Claudiu Tudor)
Sute de doljenia au venit să vadă oferta locurilor de muncă (Foto: Claudiu Tudor)

Din cei peste 26.000 de şomeri doljeni, atât indemnizaţi, cât şi neindemnizaţi, aproximativ 700 au participat vineri la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Potrivit organizatorilor, câteva sute de şomeri au fost selectaţi în vederea angajării. „386 de persoane au fost selectate în vederea angajării. 23 au fost încadrate în muncă, din care două cu studii superioare (economist, șef serviciu financiar contabilitate) și 21 de persoane fără studii superioare: agent livrator – o persoană, confecționer (1), lucrător sortator (1), muncitor necalificat (18 persoane). Locurile oferite în cadrul bursei vor rămâne în baza de date a Agenţiei încă 30 de zile după data desfăşurării evenimentului, astfel încât persoanele care nu au fost prezente la Bursă pot consulta oferta locurilor de muncă la sediul AJOFM. După o lună de la data desfăşurării va avea loc şi evaluarea finală a rezultatelor Bursei“, a spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt la AJOFM Dolj.
În vederea organizării acestei acţiuni au fost contactaţi 115 agenţi economici, 58 dintre aceştia participând la eveniment cu 2.070 de locuri de muncă vacante. Pentru doljenii cu studii superioare sunt oferite 45 de locuri de muncă (responsabil proces, analist calitate, analist marketing, economist, logistician gestiune flux, proiectant, programator, inginer sistem informatic, inginer sisteme de securitate, inginer reţele electrice, inginer mecanic, inginer automatist, inginer electromecanic, inginer electroenergetic. Cele 2.025 de locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare au fost oferite în meserii din diverse domenii de activitate: producţie autovehicule (operatori bază), construcţii (dulgher, instalator, electrician, sudor, fierar-betonist, izolator, rigipsar, zidar, zugrav, macaragiu, tâmplar, tinichigiu în construcții, muncitor necalificat), protecţie şi pază (agent de securitate, analist servicii clienți, dispecer centru alarmă, tehnician sisteme de securitate), confecţii (confecționer asamblor, confecționer prelucrător), comerț/vânzări (lucrător comercial, vânzător, casier, agent vânzări), alimentație publică (bucătar, ospătar, barman, cofetar, brutar, patiser), hotelier (recepţioner hotel, cameristă), prestări servicii (coafor, frizer, manichiurist), asigurări (consultant asigurări). Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite de Ford – peste 800; SC Novara – peste 120; SC Popeci – 35; SC Electroputere – 30; SC Recon – 65, SC Modexim – 50; SC TGMR Pelleterie – 40.

Mai multe locuri de muncă decât participanţi, la Bursa de la Târgu Jiu

bursa 1 (1)

Cu toate că în Gorj sunt peste 11.000 de şomeri, doar 493 de persoane s-au prezentat la Bursa generală a locurilor de muncă de la Târgu Jiu, găzduită de Complexul Studenţesc „Debarcader“, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Peste o mie de locuri de muncă au fost puse la dispoziţie târgujienilor şi nu numai de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a declarat că la Bursa locurilor de muncă de la Târgu Jiu au participat 67 de agenţi economici, din 217 contactaţi. Firmele prezente la Complexul Debarcader au oferit în total 1.089 de locuri de muncă, din care 41 pentru studii superioare.

Locurile de muncă nu au căutare

Cele mai multe oferte din partea agenţilor economici au fost pentru sectorul prestărilor servicii, bucătari, ospătari, prelucrători prin aşchiere, lăcătuşi-mecanici, confecţioneri îmbrăcăminte, iar pentru studii superioare: ingineri mecanici, ingineri auto, farmacist, asigurări, controlul calităţii. „Au trecut pragul Bursei generale a locurilor de muncă peste 493 de persoane, din care 33 au fost angajate pe loc, pe meseriile de: operatori maşini textile, lucrători gestionari, agenţi pază, manipulanţi marfă, instalatori, agent vânzări, mecanic utilaje, muncitor necalificat, fochist. De asemenea, 311 persoane au fost programate la interviuri şi la proba practică. Faţă de anul trecut, numărul locurilor de muncă oferite de agenţii economici este dublu. AJOFM Gorj a organizat şi un stand al EURES, cu oferta locurilor de muncă de peste hotare. Anul trecut, am avut la Bursa generală a locurilor de muncă 594 de locuri de muncă şi 438 de participanţi. Acum au fost oferite 1.089 de locuri de muncă atât în Gorj, cât şi în celelalte judeţe din ţară. Au venit firme din Timişoara şi alte zone“, a declarat Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS