11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMilitar craiovean, arestat preventiv după ce și-a incendiat concubina

Militar craiovean, arestat preventiv după ce și-a incendiat concubina

Femeia de 54 de ani a decedat vineri, la Spitalul de Urgență Craiova
Femeia de 54 de ani a decedat vineri, la Spitalul de Urgență Craiova

Magistrații Tribunalului Militar Timiș au hotărât, sâmbătă, să emită un mandat de arestare pe numele caporalului craiovean Ştefan Daniel Truţă, de 32 de ani, acuzat că și-a incendiat iubita în ziua de Dragobete. Femeia a suferit arsuri grave şi a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au dispus, vineri, reţinerea caporalului Daniel Ștefan Truță, din cadrul unei unități militare din municipiul Craiova.
Procurorii militari au reținut că, pe 24 februarie, de Dragobete, caporalul Truță s-a certat cu prietena lui, o craioveancă de 54 de ani, după care a aruncat pe ea cu spirt și i-a dat foc. „La data de 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa, acesta a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray și a unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi (vineri – n.r.) aceasta a decedat. Din constatările medicale preliminare din data de 24 februarie 2017, a reieșit că victima a prezentat leziuni ce s-au produs prin acţiunea flăcării şi i-au pus în primejdie viaţa“, au explicat procurorii militari din Timișoara. Se pare că, după ce și-a dat seama ce a făcut, militarul craiovean a schimbat-o pe femeie de hainele pe care le avusese pe ea, apoi a urcat-o în mașina personală și a dus-o la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Reprezentanții unității medicale au precizat pentru Gazeta de Sud că femeia a decedat în urma leziunilor suferite prin incendiere. „Victima a ajuns la spital pe 24 februarie, la ora 17.44. Nu a fost adusă cu o ambulanță, ci cu un autoturism personal. Aceasta era stabilă hemodinamic, conștientă, însă prezenta arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Avea arsuri la nivelul feței, gâtului, toracelui, abdomenului, dar și la nivelul membrelor superioare și inferioare. Pacienta a rămas în spital pentru a primi îngrijiri medicale, însă, pe 3 martie, la ora 5.45 dimineața, a murit. În perioada în care a fost internată în spital, femeia nu a suferit nici o intervenție chirurgicală, pentru că nu era indicat acest lucru“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova.

Arestat preventiv pentru omor calificat

În cursul zilei de sâmbătă, caporalul Daniel Ștefan Truță a fost dus la Tribunalul Militar Timişoara cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, iar instanța a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.
Hotărârea Tribunalului Militar Timișoara poate fi contestată de inculpat la Curtea Militară de Apel București. Polițiștii doljeni au precizat că, după hotărârea instanței, bărbatul de 32 de ani a fost transferat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. Potrivit Codului penal, omorul calificat reprezintă uciderea săvârşită cu premeditare, din interes material, pentru a ascunde săvârşirea altei infracţiuni, asupra a două sau mai multor persoane, asupra unei femei gravide sau prin cruzimi. Omorul calificat se pedepseşte cu detenţia pe viaţă sau cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Părerea specialistului

Gazeta de Sud a întrebat un specialist ce ar putea determina o persoană să comită o astfel de faptă. Psihologul craiovean Mihail Jianu a explicat că există mai multe cauze ale unei astfel de fapte, printre care se numără gradul ridicat de sadism și ura excesivă. „Putem vorbi de stimă de sine scăzută, dar și de o serie de traume suferite de persoana în cauză în copilărie sau adolescență ori probleme la nivel sexual. Nu în ultimul rând, o astfel de faptă presupune un grad mare de sadism, dar și ură excesivă“, a precizat psihologul Mihail Jianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS