19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal pe concursurile de şefi de secţie din Spitalul Judeţean

Scandal pe concursurile de şefi de secţie din Spitalul Judeţean

Consilierii s-au contrat pe tema concursurilor de şefi de secţii
Consilierii s-au contrat pe tema concursurilor de şefi de secţii

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Gorj s-a transformat într-un adevărat scandal. Consilierii judeţeni s-au certat pe tema organizării concursurilor pentru posturile de şefi de secţie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este vorba de concursurile pentru funcţiile de şefi ai secţiilor de Ginecologie, ORL şi Ortopedie, care sunt conduse în continuare de interimari. Liberalii din Consiliul Judeţean Gorj acuză din nou proasta organizare. Concursurile au fost amânate de mai multe ori până acum pentru că Spitalul Judeţean nu are un director medical care să conducă acele comisii de evaluare a candidaţilor. Ultimii doi directori medicali au demisionat din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi din acest motiv timp de mai multe luni nu mai pot fi organizate niciun fel de examene sau concursuri. De regulă, directorul medical este şi preşedintele comisiei de examen, cel puţin în cazul desemnării şefilor pentru cele trei secţii: Ginecologie, ORL şi Ortopedie.

Se cer verificări

Consilierul judeţean liberal Victor Banţa nu crede însă că acesta este motivul şi a cerut conducerii Consiliului Judeţean să verifice din nou ce a stat, de fapt, la baza amânării competiţiilor de la cele trei secţii. „Constatăm, în continuare, că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se produce câte un «viol» al actelor administrative aproape în fiecare zi. Este o comparaţie, o metaforă. Este vorba de ultimele două concursuri organizate pentru ocuparea unor posturi de medic-şef de secţie care nu s-au putut organiza din cauza unor aşa-zise deficienţe organizatorice. În realitate, motivele sunt altele. La ultimul concurs pentru secţia Obstretică-Ginecologie, directorul medical a demisionat înaintea concursului. În realitate, directorul medical are un înlocuitor şi pot fi organizate concursurile. Înlocuitorul este managerul. Managerul nu poate să ducă la îndeplinire atribuţiile directorului medical pentru că nu are studiile necesare. Deci ne scărpinăm la urechea dreaptă cu mâna stângă, ca să nu fiu mai dur în exprimare“, a declarat Victor Banţa, referindu-se la managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, care este kinetoterapeut de profesie.

Tiberiu Tătaru, chemat să ofere explicaţii

Alesul judeţean al PSD, Valentin Popa, a catalogat declaraţiile lui Victor Banţa drept aiureli şi a precizat că, la şedinţa următoare a Consiliului Judeţean, va fi prezent managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Tiberiu Tătaru, pentru a le da liberalilor noi explicaţii cu privire la modul de organizare a concursurilor de la Ginecologie, ORL şi Ortopedie. „Cea mai mare parte sunt aiureli. Ca să îl lămurim pe domnul Banţa, îl invităm la audieri pe domnul manager Tiberiu Tătaru, să ofere explicaţii, în următoarea şedinţă. Nu merge să îţi dai aşa cu părerea, fără să ai nişte date concrete din legislaţie şi din domeniul respectiv“, a menţionat Valentin Popa, care este şi liderul sindicatelor din Sănătate la nivel local. Şi consilierul Mişcării Populare, Liviu Andrei, a intervenit în discuţia dintre Victor Banţa şi Valentin Popa. Fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, nu crede nici el în motivele invocate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru amânarea concursurilor de la cele trei secţii medicale. „Amândoi au dreptate. Este momentul să se pună în ordine ce se întâmplă la spital. Nu ai cum să nu poţi organiza examene pe post. Acestea sunt aiureli. În momentul când trebuie să te prezinţi la examen şi nu vii, se creează suspiciuni. Trebuie organizate concursurile şi revenit la normalitate“, a menţionat Liviu Andrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS