17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Judeţean va beneficia de spaţii noi pentru activitatea medicală

Spitalul Judeţean va beneficia de spaţii noi pentru activitatea medicală

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va amenaja noi saloane şi spaţii pentru desfăşurarea activităţilor medicale, după ce personalul administrativ a fost mutat în altă clădire. Noul sediu administrativ a fost construit de Consiliul Judeţean Gorj, chiar lângă unitatea spitalicească din strada Progresului. Spațiul are o suprafață de 705 metri pătrați, în clădire fiind amenajate birourile șefilor, ale personalului administrativ, dar şi o sală mare de şedinţe. Până acum, aparatul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă funcţiona în câteva birouri din cadrul Ambulatoriului Spitalului, însă spaţiul era destul de mic. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a declarat că erau încăperi în care lucrau şi câte zece angajaţi, iar activitatea acestora nu se putea desfăşura în condiţii normale.

Arhivă şi bibliotecă medicală

Totodată, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a mai precizat că în spațiul din Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din strada Progresului, rămas acum liber, vor putea fi extinse alte activități medicale, dar şi amenajate o arhivă şi o bibliotecă medicală. „Tot personalul administrativ şi-a schimbat locaţia într-un nou spaţiu construit de Consiliul Judeţean.
Este o clădire nouă, unde încăpem toţi. Este şi o sală de şedinţe mare, unde pot avea loc şedinţele şi Consiliile de Administraţie sau alte activităţi. Nu mai stau câte zece în birouri şi sunt condiţii bune pentru personal. Acum, în spaţiile unde am avut birourile, avem încheiat un contract cu finanţare europeană să amenajăm un cabinet medical. Vom mai amenaja o bibliotecă şi arhivă. Sunt obligatorii pentru un Spital Judeţean de Urgenţă. Activitatea va fi cu mult îmbunătăţită, ca urmare a acestor modificări de infrastructură“, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS