6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătrână găsită moartă printre mormanele de gunoi din propria casă

Bătrână găsită moartă printre mormanele de gunoi din propria casă

O bătrână de 79 de ani trăia de ani de zile printre mormane de gunoi, iar vineri, în cea de a doua zi de căutări, a fost găsit cadavrul acesteia într-o stare avansată de putrefacţie. Într-o casă dărăpănată aflată la intersecţia străzii Buciumului cu Vasile Alecsandri din Craiova, Alexandrina Armăşanu a strâns ani de-a rândul tot ce găsea la ghenele de gunoi sau pe stradă. Locuinţa doamnei Stela, aşa cum îi spuneau vecinii, a devenit un focar de infecţie, iar cei care locuiesc în apropiere au fost terorizaţi de mirosul îngrozitor. Nimeni nu îşi explică de ce a ajuns femeia să adune gunoaie, mai ales că în tinereţe a avut o meserie respectabilă, aceea de asistent medical. Cu câteva zile în urmă, oamenii care au casele în apropierea bătrânei nu au mai observat-o prin curte şi au anunţat poliţia. La casa bătrânei au mers poliţişti, reprezentanţi ai Primăriei Craiova, dar şi muncitori ai Salubrităţii. Aceştia din urmă au început joi curăţenia în curte şi în locuinţă, însă părea o muncă aproape imposibilă. Toată curtea era plină de mizerii, iar gunoiul din casă depăşea nivelul geamului. Grămezi imense de haine vechi şi mucegăite, cartoane, aparate electrocasnice vechi şi nefuncţionale, sticle zăceau peste tot în locuinţa femeii. Munca a fost cu atât mai grea cu cât mirosul era insuportabil. Oamenii care scoteau mizeria din casă au pătruns pe geam pentru că uşile erau blocate de gunoi. Aceştia nu puteau să stea mai mult de câteva minute în încăpere pentru că mirosul era insuportabil şi era nevoie să iasă afară pentru a putea respira.

Corpul neînsufleţit al bătrânei a fost găsit printre gunoaie

Containere întregi s-au umplut joi din casa bătrânei. „Este îngrozitor ce trăim de ani de zile din cauza acestei femei. Nu mai putem să suportăm mirosul. A venit şi poliţia de multe ori, şi Garda de Mediu, dar nu au avut ce să îi facă. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. De câteva zile nu am mai văzut-o pe aici“, a spus joi o vecină care locuieşte în apropierea casei bătrânei. Nepotul femeii din partea surorii venise joi să vadă ce s-a întâmplat cu mătuşa sa. Bătrâna nu avea copii şi nici nu mai ţinea legătura cu nici una dintre rude. „Eu mă mai întâlneam cu ea întâmplător prin oraş şi o mai vedeam prin curte când treceam prin zonă. Aşa nu veneam pe la ea, nu ţineam legătura“, a declarat nepotul femeii. „O cunosc pe doamna Stela de mulţi ani. Cred că motivul pentru care strângea atâtea gunoaie este acela că nu prea îi mai funcţiona capul foarte bine, altfel nu-mi explic. Toată lumea se plângea de miros, însă nimeni nu a avut ce să îi facă. Ea cu vecinii nu se împăca deloc din această cauză şi le vorbea urât întotdeauna. Noi am presupus că a murit singură în casă şi ne era teamă să nu o mănânce câinii pe care îi avea“, a declarat Mircea Cojocaru, alt vecin al bătrânei.
Vineri, toate echipajele care au fost joi la casa bătrânei s-au întors pentru a continua curăţenia. De această dată, au fost aduse utilaje speciale cu care să se poată ridica gunoiul din curte. Muncitorii de la Salubritate ridicaseră vineri aproape 30 de tone de deşeuri, iar curăţenia încă nu fusese terminată. După ce locuinţa a fost debarasată în mare parte, previziunile vecinilor s-au adeverit, iar corpul neînsufleţit al bătrânei a fost găsit printre gunoaie. „A fost identificat cadavrul femeii de către poliţiştii de la Secţia 4 Craiova. Era în stare avansată de putrefacţie. În acest caz urmează să se facă necropsia cadavrului pentru a se stabili care au fost cauzele care au dus la deces“, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS