6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare cu suspendare pentru o fostă consilieră locală din Severin

Închisoare cu suspendare pentru o fostă consilieră locală din Severin

 

Fosta șefă a Casei Corpului Didactic Mehedinți, Veronica Nicolae (foto), a fost condamnată ieri de o instanță de la Tribunalul Mehedinți la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Veronica Nicolae a fost condamnată pentru că în 2010, în calitate de consilier local la Primăria Drobeta Severin și de președinte al comisiei de analiză a dosarelor ANL, ar fi primit de la o persoană din oraș 3.000 de euro mită pentru a-i facilita repartiția unei locuințe din fondul locativ ANL. Toată povestea nu ar fi ieșit, probabil, niciodată la iveală, dar timpul a trecut și cum locuințe ANL nu au mai fost repartizate la Drobeta Turnu Severin, deoarece nu au fost finalizate, Vera Nicolae nu s-a putut ține de promisiune și nici nu i-a restituit, din câte reiese şi din probatoriu, toţi banii celui care o mituise, așa că omul s-a dus la DGA și a denunțat-o pe consiliera locală, la acea vreme. În urma unui dosar instrumentat de Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Veronica Nicolae a fost trimisă în judecată, iar ieri magistrații au condamnat-o la închisoare cu suspendare. „Condamnă pe inculpata Nicolae Veronica-Simona, la pedeapsa principală de trei ani închisoare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta de luare de mită, pentru aceeaşi perioadă. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de trei ani“, se precizează în soluţia instanţei.

Obligată şi la muncă în folosul comunităţii

Veronica Nicolae a scăpat ieftin cu pedeapsa cu suspendare, dar a fost obligată să facă şi muncă în folosul comunităţii, ca metodă de reeducare. „Instanța obligă pe inculpata Nicolae Veronica-Simona ca, pe durata termenului de supraveghere, să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Mehedinţi sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin sau în cadrul unei unităţi şcolare subordonate Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Instanța a mai dispus confiscarea de la Veronica Nicolae a sumei de 1.500 de euro, în echivalent în lei, primită cu titlu de mită şi nerestituită martorului Cioclov Marian, şi confiscarea de la martorul Cioclov Marian a sumei de 1.500 de euro, în echivalent în lei, sumă pe care a dat-o mită şi care i-a fost restituită de către inculpată.
Veronica Nicolae ar fi primit banii print-un intermediar, este vorba de o prietenă, care a fost, de asemenea, condamnată de magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi la un an de închisoare, tot cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită și la pedeapsa de două luni închisoare, pentru infracţiunea de complicitate la dare de mită. Pedepsele au fost contopite şi Pascotă-Căprioru Lidia-Simona urmează să execute pedeapsa de un an închisoare cu suspendare. Cele două inculpate au posibilitatea să atace decizia instanţei la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS