14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpozite de 500% pentru cine îşi lasă casa în paragină

Impozite de 500% pentru cine îşi lasă casa în paragină

Proprietarii din Râmnicu Vâlcea care îşi lasă casele în paragină sau care nu îşi îngrijesc şi îngrădesc terenurile din intravilanul municipiului vor plăti impozite cu până la 500% mai mari. Decizia a fost luată de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, iar Poliţia Locală, prin Departamentul de Disciplină în Construcţii, a trecut deja la inventarierea proprietăţilor. „Până în prezent au fost identificate 70 de imobile neîngrijite, într-o stare tehnică necorespunzătoare, pentru care se vor demara procedurile de supraimpozitare. Proprietarii au fost somaţi ca în 120 de zile să remedieze aspectele semnalate“, susţine purtătorul de cuvânt al primăriei. În cazul în care proprietarul nu se conformează, Direcţia Economico-Financiară îi comunică faptul că imobilul sau terenul neîngrijit este supraimpozitat, conform HCL 12/2016, cu 250%, 315% sau 500%, în funcţie de nivelul de degradare stabilit prin punctajul rezultat din Nota tehnică.
„Ne dorim un oraş cu clădiri şi terenuri îngrijite şi asta ţine, în primul rând, de fiecare cetăţean în parte, de cât este de gospodar. Dacă nu vrea de bună voie, îl constrângem finaciar“, susţine primarul Mircia Gutău.
Una dintre clădirile aflate în paragină este situată chiar pe Calea lui Traian, în apropierea primăriei. Este vorba de fosta grădiniţă „Donca Simo“, o veche clădire istorică naţionalizată şi revendicată de foştii proprietari după revoluţie. „În acest caz, proprietarul nu va mai fi supraimpozitat pentru că imobilul va fi demolat şi în locul lui se va realiza o parcare de 50 de locuri“, susţin reprezentanţii primăriei. Investiţia de 1.675.000 de lei va fi suportată din bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS