17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE Craiova protestează din nou: "Uniţi salvăm toată România"

UPDATE Craiova protestează din nou: „Uniţi salvăm toată România”

UPDATE 22:44 Protestatarii au ajuns la intersecția străzilor Arieș și A.I.Cuza și s-au împărțit în două. Unii au plecat spre Primărie, pe A.I.Cuza, alții au ales să mărșăluiască pe strada Mihai Kogălniceanu. Cele două grupuri de manifestanți și-au dat întâlnire în Piața Mihai Viteazul, locul unde au și început protestele.


UPDATE 22:10
Mulțimea se află pe Bulevardul Carol I și se îndreaptă spre Universitate. Forțele de ordine i-au însoțit în permanență pe protestatari. Marșul se desfășoară pașnic, fără niciun fel de incidente.


UPDATE 22:07 
La ora 22.00, craiovenii ieșiți în stradă au cântat imnul Deșteaptă-te, române!

UPDATE 21: 54
Periplul protestatarilor prin Bănie continuă pe străzile Nicolae Iorga și Carol I. Miile de manifestanți vor merge apoi spre Universitate.

UPDADE 21:30: Protestatarii au ajuns în zona Institut şi au blocat strada Petre Ispirescu, în apropierea căminelor studenţilor.

UPDATE 21.20 Craiovenii scandează în acest moment:„Jandarmeria, jos pălăria“, „Poliţia e cu noi“.

UPDATE 21:02  Aproximativ 15.000 de oameni mărşăluiesc în acest moment pe Calea Bucureşti din Craiova şi au ajuns în zona Rotonda. Se scandează împotriva PSD şi împotriva lui Liviu Dragnea.

UPDATE 20:55: Numărul manifestanţilor a ajuns acum la aproximativ 12.000. Coloana de protestatari a ajuns în zona Mc Donald’s.

UPDATE 20:45 Aproape 10.000 de craioveni protestează în aceste momente pe strada Alexandru Ioan Cuza. Coloana de manifestanţi se întinde de la Prefectură până dincolo de Judecătoria Craiova.

UPDATE 20:26 5.000 de oameni scandează acum în Craiova, iar mulţimea continuă să crească.

UPDATE 20: 12 Protestatarii craioveni mărşăluiesc acum către primărie şi Universitate şi scandează împotriva PSD. La această oră, peste 4.000 de craioveni sunt în stradă.

UPDATE: 19:55 Numărul protestatarilor a crescut. Aproximativ 3000 de oameni de toate vârstele, inclusiv copii, se află acum în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova.

UPDATE 19:45 În jur de 2.000 de craioveni scnadează în centrul oraşului: „Abrogaţi, apoi plecaţi“.

UPDATE 19:35 Craiovenii vin masiv în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, iar acum s-a adunat aproximativ 1.500 de oameni care scandează fără încetare. Aceştia sunt echipaţi cu pancarte, fluiere, vuvuzele şi tobe.

UPDATE 19: 28 Peste 1.000 de craioveni sunt în stradă la această oră şi cer fără oprire abrogarea ordonanţelor. Oamenii veniţi la această oră au venit cu un banner uriaş pe care scrie: „REFUZ ACEST ABUZ“

UPDATE 19:15 Din ce în ce mai mulţi craioveni încep să se adune la protestul din centrul oraşului. În acest moment, în jur de 500 de oameni strigă la unison: „Ruşine, ruşine, să vă fie“ şi „Hoţii, hoţii“.

UPDATE: 19:07 Numărul protestatarilor a ajuns la această oră la 300. Se scandează în continuare împotriva PSD şi împotriva Guvernului Grindeanu. Oamenii strigă: „Afară, afară, cu mafia din ţară!“. Alţi protestatari continuă să vină spre centrul Craiovei.

UPDATE 18:55 Aproximativ 200 de oameni se află în acest moment în faţa Prefecturii Dolj şi scandează: „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“.

UPDATE 18:42 Peste 100 de craioveni se află deja în Piaţa Mihai Viteazul, iar numărul lor creşte constant.

UPDATE 18:32 În centrul Craiovei se află la această oră aproximativ 60 de oameni care au început deja să strige: „Jos corupţii!“.

UPDATE 18:22 Un protestatar care se află deja în Piaţa Mihai Viteazul flutură steagul Bulgariei, pe care are inscripţionat: România – Bulgaria contra mafia. Acest gest vine în contextul în care bulgarii au anunţat astăzi că sunt alături de românii care au ieşit în stradă şi că vor ieşi şi ei în stradă din solidaritate.

Primii protestatari au început să-şi facă apariţia în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova în jurul orei 18.00. Oamenii au ieşit din nou în stradă cerând abrogarea ordonanţei pentru modificarea unor articole din Codul Penal, dar şi ordonanţa graţierii. Craiovenii au protestat şi zilele trecute însă joi seară au fost prezenţi în număr record, de peste 10.000. Una dintre cele mai populare lozinci a fost „Uniţi salvăm toată România”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS