14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Proteste în premieră la Slatina

Olt: Proteste în premieră la Slatina


Proteste împotriva actelor normative care modifică legislația penală au avut loc miercuri seară, în premieră, la Slatina. Aproximativ 100 de persoane au fost prezente în fața Prefecturii Olt.

La 17,00 au început să se strângă încet slătinenii care au ținut să se știe că, deși trăiesc într-un județ „roșu“, nu sunt de acord cu derapajele guvernanților. „Și așa ne-au făcut de rușinea țării, cu acest Iordache, să nici nu spunem că a făcut-o de oaie!“, și-au motivat protestatarii gestul.
Vreme de mai bine de o oră au îndurat frigul pătrunzător în fața Prefecturii Olt, plecând în cele din urmă, când s-au strâns 70-80 de persoane, în marș pe străzile Slatinei. Au urmat traseul Prefectură – Vâlcea – casa Tineretului – din nou Vâlcea – Zahana, ACR, Spital – Esplanadă, încheind protestul, după ora 20,00, tot în fața Prefecturii Olt, cu promisiunea să se reîntâlnească joi-seară.

S-a strigat „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!“, „Dragnea, unde-i cartea ta?“, „D-N-A/ Să vină să vă ia!“, „P-S-D – ciuama roşie“, „Hoţii!“, „DNA, DNA/ Du-te şi la Vişina!“ (localitatea de baştină a vicepreşedintelui PSD Paul Stănescu), „România, trezeşte-te!“, „Nu staţi la balcoane/ Că muriţi de foame!“, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!“ şi alte lozinci, pentru ca, în faţa sediului PSD, protestatarii să cânte imnul de stat, „Deşteaptă-te, române!“.
Au fost slătineni de toate vârstele, părinți cu adolescenții la braț, pensionari îngrijorați de ce țară le lasă nepoților lor, înregimentați politic în partidele de Opoziție, lideri de sindicat, dar și foarte mulți oameni fără legătură cu partidele, care au spus că regretă că, la un anumit moment, s-au arătat dezinteresați de fenomenul politic și simt că acum plătesc.
Protestul slătinenilor a fost anunțat municipalității și Inspectoratului Județean de Jandarmi, pentru intervalul orar 17,00 – 22,00, jandarmii escortându-i pe manifestanți întreaga seară, fără să se înregistreze incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS