11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe judecarea dosarului transferului lui Mihai Costea la Steaua

Începe judecarea dosarului transferului lui Mihai Costea la Steaua

Tribunalul Dolj a respins, luni, toate cererile și excepțiile fomulate de Adrian Mititelu și Gigel Preoteasa, acuzați de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune cu ocazia transferului jucătorului Mihai Costea la Steaua București (martie 2011). Steaua s-a constituit parte civilă în acest dosar cu suma de 1,1 milioane de euro.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA din Craiova au reținut că, pe data de 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe drepturile federative de joc a 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile la Universitatea Craiova. Asta pentru că SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită. În timpul executării silite, SC Fotbal Club U Craiova SA nu putea dispune de drepturile jucătorilor decât cu aprobarea Fiscului și numai după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu.
Cu toate acestea, Mititelu ar fi hotărât să-l vândă pe Mihai Costea fără știrea Fiscului. „Deși cunoștea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său și directorul general unic, Mititelu Adrian Marin, și prin secretarul general Preoteasa Gigel, fără să aducă la cunoștință intenția de transfer și fără să solicite o aprobare de natura celei menționate anterior, a încheiat la data de 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător“, au mai explicat anchetatorii craioveni. În baza acordului de transfer, pe data de 24 martie 2011, Mititelu a încasat într-un cont bancar deschis în aceeași zi contravaloarea sumei de 1.100.000 de euro (5.627.864 de lei). Din această sumă, tot pe 24 martie 2011, au fost efectuate mai multe plăți. Astfel, cu o parte din bani au fost achitate salariile angajaților clubului, „iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de același inculpat“, după cum au mai explicat procurorii. Suma de bani rămasă în cont a fost executată de bancă, iar banii au ajuns într-un cont pus la dispoziție de organul fiscal.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe data de 22 iulie, iar luni, pe 21 noiembrie, s-a încheiat procedura de cameră preliminară. Astfel, instanța a respins toate cererile și excepțiile formulate de cei doi inculpați și a dispus începerea judecării acestui dosar. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este una definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS