9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei elevi, tratați după cazul de TBC de la Rojiște

Trei elevi, tratați după cazul de TBC de la Rojiște

Unul dintre elevii de la Școala gimnazială Rojiște a fost diagnosticat cu TBC, iar după testarea celorlalți copii din clasa respectivă, în trei cazuri s-a recomandat tratament
Unul dintre elevii de la Școala gimnazială Rojiște a fost diagnosticat cu TBC, iar după testarea celorlalți copii din clasa respectivă, în trei cazuri s-a recomandat tratament

După ce un elev de la Școala gimnazială Rojiște, județul Dolj, a fost diagnosticat cu TBC, testările aplicate elevilor din clasa respectivă au relevat că alți trei copii au nevoie de tratament. Directorul școlii spune că în unitatea de învățământ a început chiar o campanie de informare a părinților pe această temă.
Primul caz de TBC la Școala gimnazială Rojiște a apărut la sfârșitul lunii octombrie. Elevul diagnosticat a fost și internat.
Copii din clasa respectivă, considerați ca fiind contacți direcți ai elevului diagnosticat, au fost și ei investigați, dar săptămâna trecută. Valorile testului IDR în cazul a trei copii au fost peste limite și li s-a recomandat tratament. „Testarea elevilor s-a făcut la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Trei copii au avut valori peste limită la testul IDR și li s-a recomandat tratament. Ei nu sunt retrași din colectivitate, frecventează în continuare cursurile, pentru că nu prezintă pericol pentru ceilalți copii întrucât nu sunt diagnosticați cu TBC“, a spus Virgil Săndoi, directorul Școlii gimnaziale Rojiște. În urma rezultatelor la testele IDR, în unitatea de învățământ a început o campanie de informare a părinților pe tema TBC-ului. „Medicul de caz de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova se ocupă de informarea părinților despre această boală. Ședința cu părinții din clasa în care a apărut îmbolnăvirea s-a făcut și urmează să facem astfel de informări cu medici de specialitate și la celelalte clase“, a spus directorul Școlii din Rojiște. Reprezentanții DSP Dolj spun că la Rojiște s-au aplicat măsurile specifice focarului. „La Rojiște este, de fapt, un singur elev cu TBC, în rest celelalte trei cazuri sunt de hiperergie, adică de sensibilitate, în care se face tratament preventiv. S-au luat însă toate măsurile specifice focarului, adică testarea tuturor contacților direcți și s-a dezinfectat clasa“, a spus medicul Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS