11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de locuri de muncă, disponibile la Bursa pentru absolvenţi

Sute de locuri de muncă, disponibile la Bursa pentru absolvenţi

(Foto: Arhiva GdS)
(Foto: Arhiva GdS)

Sute de locuri de muncă vor fi disponibile pentru tinerii din Gorj, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.
Acţiunea va avea loc pe 20 octombrie, începând cu ora 10.00, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader, aparţinând Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, până la această dată, au fost contactaţi agenţi economici din județ şi au confirmat participarea la bursă 43 de angajatori. Numărul total al locurilor de muncă oferite de aceştia este de 385.
Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă pot fi menţionate cele de: croitor, lucrător gestionar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, sudor, şofer, barman, ospătar, muncitor necalificat, electrician, consilier economic, inginer, fierar betonist, agent/inspector asigurare, mecanic auto, maşinist, tehnician, operator calculator, etc.

Apel către firme

Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj să participe la această acţiune. În perioada următoare va continua acţiunea de contactare a agenţilor economici, astfel încât un număr cât mai mare de locuri de muncă, din cât mai diverse domenii de activitate, să fie oferite celor care vor participa la acest târg de locuri de muncă.
„În vederea informării atât a celor interesaţi în mod direct – tineri, șomeri, agenţi economici, cât şi a opiniei publice din judeţ despre organizarea acestei burse a locurilor de muncă, despre subvenţiile oferite angajatorilor conform prevederilor Legii 76 din 2002, modificată şi completată, a fost realizată o campanie de mediatizare prin apariţii radio-televizate pe posturile locale şi regionale audio-video, precum şi prin publicarea în presa scrisă locală şi regională a unor comunicate de presă.
De asemenea, au fost întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori.
Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat şi vor desfăşura acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj“, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS