6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacol și viteză pe dealul Bucovățului

Spectacol și viteză pe dealul Bucovățului

Dealul Bucovățului va fi, duminică, gazda Bucovăţ Hill Climb Challenge - Cupa Fix Auto, un concurs de viteză pe traseu montan
Dealul Bucovățului va fi, duminică, gazda Bucovăţ Hill Climb Challenge – Cupa Fix Auto, un concurs de viteză pe traseu montan

Automobil Clubul Român Dolj și Clubul Midnight Racers, în parteneriat cu şcoala de drift Sorin Ene și Primăria Bucovăț, organizează duminică, pe clasicul traseu de pe dealul Bucovăț, un concurs de viteză pe traseu montan (VTM).
La evenimentul sportiv denumit Bucovăţ Hill Climb Challenge – Cupa Fix Auto, s-au înscris 42 de piloți, care vor concura în șapte grupe – mașini cu motoare până la 1.400 cmc, între 1.401 și 1.600 cmc, între 1.601 și 1.800 cmc, între 1.801 și 2.000 cmc, mașini cu motoare peste 2.000 cmc, mașini cu motoare turbo, pe benzină și tracțiune integrală, ultima grupă fiind rezervată mașinilor cu motoare diesel.
Potrivit organizatori­lor, printre cei 42 de piloți se numără zece din Timișoara, Reșiţa și Oravița, reprezentanți ai VSS Racing Club. La această ediție au venit și echipe din Târgoviște și București, iar ca de obicei, din Gorj au ajuns mai multe mașini spectaculoase și piloți experimentați.
De asemenea, cu această ocazie, Mihai Prună, unul dintre cei mai talentați piloți din Craiova, se întoarce la volanul Oltcitului care l-a consacrat în urmă cu 17 ani.
Organizatorii evenimentului au mai precizat că duminică spectacolul va fi garantat pe dealul Bucovățului, mai ales că va fi prezent și Sorin Ene (HAI), campionul național la drift, dar și Vlad Stănescu, din cadrul Rampage Drift Team. Sorin Ene și Vlad Stănescu au sarcina de a face taxi-drift și demo-drift pe dealul Bucovăţului.
Evenimentul se va des­fășura între orele 9.00 – 14.00, timp în care circulația rutieră în zonă va fi închisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS