6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEdilul care a reparat mașina nevestei din banii primăriei, sub control judiciar

Edilul care a reparat mașina nevestei din banii primăriei, sub control judiciar

Edilul Rotaru este acuzat de procurori că a achitat din bugetul primăriei reparațiile unui autoturism care aparține societății comerciale la care acționar este soția sa (Foto: Arhiva GdS)
Edilul Rotaru este acuzat de procurori că a achitat din bugetul primăriei reparațiile unui autoturism care aparține societății comerciale la care acționar este soția sa (Foto: Arhiva GdS)

Primarul orașului Dră­gă­nești-Olt, Pantelie Rotaru, acuzat că a achitat din bugetul primăriei reparațiile unui autoturism care aparține societății comerciale la care acționar este soția sa, rămâne deocamdată sub control judiciar.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, săptămâna trecută, luarea măsurii controlului judiciar faţă de Pantelie Rotaru, acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Printre mai multe obligații, edilului din Drăgănești-Olt i-a fost interzis și să exercite funcţia de primar.
Anchetatorii au reținut că, pe data de 24 iulie 2015, primarul Rotaru „a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează aprobarea şi utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială ştampila având inscripţia «bun de plată», pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590,51 lei din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti-Olt“.
În declarația sa de avere, primarul Rotaru a menționat că soția sa este medic de familie la SC Sanlife On SRL Drăgănești-Olt.
Anchetatorii au mai reținut că, prin infracțiunile comise, Pantelie Rotaru a prejudiciat bugetul orașului Drăgăneşti-Olt cu suma de 12.590 de lei.
Ulterior, pe 9 septembrie, Rotaru a contestat la Tribunalul Olt măsura controlului judiciar dispusă de procurori, iar luni, pe 12 septembrie, instanța a decis că plângerea primarului ar trebui judecată de o altă instanță.
„Declină competenţa soluţionării plângerii formulate de inculpatul Rotaru Pantelie împotriva ordonanţei procurorului din data de 8 septembrie 2016, emisă în dosarul nr. 258/P/2016, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, în favoarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal“, se arată în hotărârea instanței.
Până când judecătorii din Caracal se vor pronunța asupra plângerii formulate de Pantelie Rotaru, acesta rămâne sub control judiciar și nu poate ocupa fotoliul de primar al orașului Drăgănești-Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS