13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTronsonul Rovinari - Bumbeşti-Jiu, asfaltat integral

Tronsonul Rovinari – Bumbeşti-Jiu, asfaltat integral

Se lucrează deja la marcajele rutiere (Foto: Eugen Măruţă)
Se lucrează deja la marcajele rutiere (Foto: Eugen Măruţă)

Drumul Naţional (DN) 66 Rovinari – Bumbeşti-Jiu a fost asfaltat integral, iar în prezent s-a trecut la efectuarea marcajelor rutiere. Potrivit conducerii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, şoseaua este în sfârşit modernizată pe tronsonul respectiv, deşi lucrările au început în urmă cu peste șapte ani şi au fost tărăgănate de firma din Ungaria care s-a angajat să le efectueze, fără să reuşească. Ulterior, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a organizat altă licitaţie, câştigată de o firmă din Spania, Comsa Sau. „Avem, în sfârşit, un drum nou pe DN 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti-Jiu. S-a terminat asfaltarea pe porţiunea respectivă, cu stratul de uzură cu tot. În prezent se lucrează la marcaje, la semnalizare. Au mai fost câteva cerinţe legate de podeţe şi de accesul la gospodării. Drumul este gata şi conducătorii auto au parte de o şosea bună pentru circulat. După ce va fi gata şi semnalizarea în câteva zile, putem spune că după șapte ani am încheiat drumul, început de unii, care au mai luat şi bani, şi terminat de alţii“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Defileul, închis până pe 15 septembrie

Ion Tudor a declarat că, în ceea ce priveşte DN 66, pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani, se lucrează în prezent la stratul doi de asfalt şi la turnarea stratului de uzură. Mai sunt de finalizat ziduri de sprijin şi va mai rămâne pentru anul viitor un pod şi parcarea de la Mănăstirea Lainici. De asemenea, Ion Tudor a precizat că firma constructoare nu a solicitat ca restricţiile rutiere să fie prelungite după 15 septembrie: „În Defileu se lucrează la stratul a doilea de asfalt şi la turnarea stratului de uzură. Avem de finalizat zidurile de sprijin din zona Polatişte şi la Pietrele Albe. Este închis traficul până pe 15 septembrie şi nu a fost solicitată de către constructor o nouă prelungire de restricţii. Sunt toate premisele să fie turnat stratul al doilea pe tot tronsonul şi să se încheie şi cu stratul de uzură, dacă vom avea o toamnă cu vreme bună. Rămâne podul de la Lainici pentru anul viitor, şi parcarea de acolo, dar vom avea o şosea asfaltată şi un trafic nerestricţionat din această toamnă. Defileul Jiului va fi traversat foarte rapid“, a menţionat şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Încă o săptămână de restricţii

După cum se cunoaşte, circulaţia în Defileul Jiului este oprită de luni până vineri în intervalul orar 9.00-18.00. Noaptea, respectiv în weekend, traficul rutier este deschis. În zonă se execută lucrări de modernizare a drumului care traversează Defileul Jiului. Acestea sunt realizate de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, valoarea contractului fiind de 185 de milioane de lei. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că, pe Defileul Jiului – DN 66, se vor executa lucrări de consolidare versanţi şi execuţie ziduri de sprijin, în zona Bumbeşti-Jiu – Petroşani, respectiv kilometrul 93+500 – kilometrul 126+000. Acestea se vor desfăşura în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9.00-18.00. Restricţiile sunt instituite cu excepţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze)şi a autovehiculelor cu regim prioritar, menționate în OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. 2, litera a şi b, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă. Restricţiile sunt impuse până pe 15 septembrie.

Rute ocolitoare

Traficul va fi deviat pe rutele: Pentru relaţia Târgu Jiu – Petroşani şi retur: DN 67, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea) – DN 7, kilometrul 170+752 (Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria) – DN 66, kilometrul 210 + 555 (Simeria – Haţeg – Petroşani); DN 67, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin) – DN 6, kilometrul 337+825 (Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68, kilometrul 5+300 (Caransebeş – Haţeg) – DN66, kilometrul 70+336 (Haţeg – Petroşani); DN 66, kilometrul 83+100 (Târgu Jiu – Filiaşi) – DN 6, kilometrul 264+995 (Filiaşi – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş) – DN 68, kilometrul 0+000 (Caransebeş – Haţeg) – DN 66, kilometrul 70+336 (Haţeg – Petroşani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS