9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn bărbat călcat cu ML-ul la Craiova, doi tineri înjunghiați la Argetoaia

Un bărbat călcat cu ML-ul la Craiova, doi tineri înjunghiați la Argetoaia

Unul dintre tinerii înjunghiați în urma scandalului din Argetoaia a fost internat la Secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență Craiova (FOTO: Claudiu Tudor)
Unul dintre tinerii înjunghiați în urma scandalului din Argetoaia a fost internat la Secția
de Chirurgie a Spitalului de Urgență Craiova (FOTO: Claudiu Tudor)

Două scandaluri violente, în urma cărora trei persoane au fost rănite, au avut loc în ultimele zile în municipiul Craiova și în comuna doljeană Argetoaia. Dacă craioveanul Dantes Parnică a fost bătut și lovit intenționat cu un Mercedes ML de persoane care nu au fost prinse încă de polițiști, doi tineri din Argetoaia au fost înjunghiați în urma unui scandal izbucnit în comună. Cele două incidente nu au fost făcute publice de IPJ Dolj.

Primul scandal a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apropierea unei discoteci din comuna Argetoaia. Altercația a izbucnit, inițial, între doi tineri, iar un al treilea, care a încercat să-i despartă, a fost înjunghiat de altul. Acesta din urmă a mai făcut încă o victimă, așa că, în final, la Spitalul de Urgență Craiova au fost transportate două persoane înjunghiate. Este vorba de Cristian Becheru, de 23 de ani, și de Cosmin Măran, de 27 de ani. Primul a fost înjunghiat în abdomen și a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar al doilea a primit o lovitură de cuțit în zona coastelor. După intervenția chirurgicală, Becheru a fost internat în Secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență Craiova.
În cursul zilei de luni, rudele victimei s-au plâns GdS că, deși scandalul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când doi tineri au fost înjunghiați, unul fiind rănit grav, oamenii legii nu l-au reținut pe cel care a dat cu cuțitul. Acesta a fost identificat ca fiind Gheorghe Dobrică, de 23 de ani, din Argetoaia.
Întrebați despre acest incident, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, care este în măsură să ofere informații despre acest scandal. La rândul lor, ieri, procurorii Parchetului din Filiași au explicat că s-a luat în discuție declinarea dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, motiv pentru care nu pot oferi mai multe amănunte despre împrejurările în care au fost răniți cei doi tineri. Rămâne de văzut dacă, după ce dosarul privind comiterea infracțiunii de tentativă de omor va ajunge pe masa procurorilor craioveni, aceștia vor cere arestarea preventivă a agresorului.

Dantes Parnică, zis Vialis, bătut și călcat cu mașina de persoane necunoscute

Luni dimineață, în jurul orei 4.00, în cartierul craiovean 1 Mai, a avut loc un scandal în urma căruia Dantes Parnică, zis Vialis, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova. Nici despre acest incident oamenii legii nu au oferit mai multe amănunte, polițiștii doljeni precizând doar că fac cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. „Este vorba de o altercație între mai mulți tineri, în urma căreia unul dintre ei a ajuns la Spitalul de Urgență Craiova. În acest moment se fac verificări pentru stabilirea situației de fapt“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care, în cursul zilei de ieri, au trimis dosarul colegilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.
Tot ieri, un craiovean a povestit că, în urma scandalului, s-a ales cu Matizul avariat, iar oamenii legii nu l-au lămurit în ce condiții poate să-și repare mașina și nici nu i-au eliberat o autorizație de reparație. Mai exact, bărbatul a povestit că o persoană care se afla la volanul unui Mercedes ML înmatriculat în Bulgaria l-a accidentat intenționat pe Dantes Parnică, care a fost prins și strivit între Mercedesul ML și Matizul său, care era parcat pe marginea străzii. Înainte de a fi lovit de mașină, același Parnică ar fi fost bătut de mai multe persoane care au fost identificate, însă nu și prinse de oamenii legii. Reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova au explicat că Dantes Parnică a fost adus cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe luni dimineață, la ora 4.10. Acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul feței, suferite în urma unei agresiuni, dar și leziuni suferite în urma unui accident rutier, printre care și o fractură la nivelul tibiei piciorului stâng. De asemenea, Parnică s-a ales cu vârful nasului tăiat în urma scandalului. Bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale și internat în Clinica de Ortopedie, fiind conștient și stabil, după cum au mai precizat medicii craioveni.

Scandalul de pe strada România Muncitoare

În aprilie 2009, pe strada România Muncitoare din Craiova a izbucnit un conflict între Dantes Parnică, Emil Serdaru, Elvis Serdaru și Gheorghe Zlătineanu, toţi din Craiova. În timpul scandalului, Parnică a tras un foc în plan vertical cu un pistol cu bile, după cum au stabilit atunci poliţiştii. Ulterior, oamenii legii au descins la domiciliile lui Parnică, Emil şi Elvis Serdaru, acasă la primul fiind găsite cinci cartuşe cu bilă de cauciuc de acelaşi calibru ca şi cel folosit în timpul conflictului.
În ianuarie 2011, Dantes Parnică a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS