10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările la Centrul „Constantin Brâncuși“, tot întârziate

Lucrările la Centrul „Constantin Brâncuși“, tot întârziate

Lucrările la Centrul Turistic „Constantin Brâncuși“ bat pasul pe loc. Constructorul, Asociația SAN GIORGIO APPALTI SRL – AXIA SRL, lucrează în ritm de melc. Dacă în luna martie 2016, lucrările erau efectuate doar în proporție de 4,5%, în prezent procentul fizic de execuție al lucrărilor a juns la 6%.
„În prezent, procentul fizic de execuție a lucrărilor este de 6%, iar progresul financiar în ceea ce privește plățile efectuate conform certificatelor intermediare de plată și situațiilor de lucrări este de 4,18%. Toate cheltuielile efectuate începând cu 1 ianuarie 2016, în cadrul acestui contract, reprezintă cheltuieli neeligibile, suportate de Consiliul Județean Dolj“, se arată într-un răspuns dat GdS de către reprezentanții Consiliului Ju­­­­dețean Dolj, inițiatorul pro­­­­­­­­iectului. Cu toate că recomandarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia era de urgentare a execuției lucrărilor prin mobilizarea corespunzătoare de resurse umane și materiale, ca să încerce recuperarea întârzierilor, acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă până în decembrie 2015 finanțarea a fost făcută din fonduri europene, în 2016 și 2017, banii vor fi alocați de la bugetul județului. Trebuie precizat faptul că termenul lucrării a fost prelungit până în luna martie 2017.
După tot felul de poticneli cauzate de descoperirea pe teren a mai multor conducte de utilități, constructorul nu recuperează din timp nici acum când nu mai are în față nici o piedică. Acesta nu este nici măcar la stadiul de turnare a fundațiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS