11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestați în lipsă pentru trafic de persoane și proxenetism

Arestați în lipsă pentru trafic de persoane și proxenetism

În urma perchezițiilor făcute pe 22 iulie, oamenii legii au ridicat și dus la audieri mai multe persoane (Foto: Arhiva GdS)
În urma perchezițiilor făcute pe 22 iulie, oamenii legii au ridicat și dus la audieri mai multe persoane (Foto: Arhiva GdS)

Procurorii DIICOT din Craiova au cerut și obținut, luni, arestarea preventivă în lipsă a patru craioveni, cercetați într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
Pe 22 iulie, ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au făcut, la cererea procurorilor DIICOT, opt percheziții în Craiova și în județul Dolj, fiind vizați membrii unui grup infracțional specializat în trafic de persoane.
La acea dată, anchetatorii au precizat că, „începând cu 2011, suspecţii au recrutat, prin inducere în eroare, transportat şi adăpostit mai multe tinere, minore şi majore, după care le-au obligat, prin acte de constrângere, să practice prostituţia pe teritoriul Angliei. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2011 – 2016, sub promisiuni false că vor fi angajate şi că vor câștiga sume mari de bani, suspecţii le-au determinat pe tinerele racolate să-i însoţească în Anglia, unde au fost cazate în apartamente închiriate, iar ulterior exploatate sexual, preponderent prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei la „saune“, sumele de bani obținute de persoanele vătămate fiind însuşite de membrii grupului“. După percheziții, la sediul DIICOT din Craiova au fost duse mai multe persoane, iar la finalul audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a două craiovence acuzate că fac parte din reţeaua de traficanţi şi proxeneţi – Raluca Bălteanu şi Aneta Matei. O zi mai târziu, pe 23 iulie, cele două femei au fost duse la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanța nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor și a dispus ca inculpatele să fie arestate la domiciliu. În plus, procurorii au cerut emiterea unor mandate de arestare în lipsă pe numele a patru bărbaţi, membri ai grupării de traficanţi de persoane, care nu au fost găsiți de oamenii legii. Este vorba de craiovenii Ștefănel Cioveie, Ion Bălteanu, Marian Paraulea și Octavian Ciuciu. Tribunalul Dolj a amânat luarea unei hotărâri privind cererea de arestare pentru 1 august, când a dispus arestarea în lipsă a celor patru suspecți pe o perioadă de 30 de zile, termen care curge de la data prinderii acestora.
Întrebați dacă cei patru craioveni au ajuns în arest, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că aceștia sunt căutați pentru a fi încarcerați. „Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale desfășoară activități specifice pentru punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă emise de instanță“, au explicat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS