19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe 7 august, serbare câmpenească în pădure la Zăval

Pe 7 august, serbare câmpenească în pădure la Zăval

Stabilită de peste cinci decenii a se desfăşura în prima duminică a lunii august, tradiţionala serbare câmpenească „În pădure la Zăval“ va aduna şi în acest an mii de persoane în comuna doljeană Gighera. „Vin oameni atât din comună, cât şi din comunele vecine să petreacă în Parcul Natural Zăval. Este o petrecere câmpenească, cu mici, şi grătare, şi spectacol folcloric susţinut de interpreţi şi ansambluri de muzică populară. Pe lângă ansamblurile artistice olteneşti, vom avea oaspeţi și din Bulgaria, o echipă artistică de dansuri şi solişti care cântă şi în limba română. În fiecare an, la această petrecere câmpenească vin comercianţi cu diverse produse. De la începutul acestui an am alocat bani pentru activităţi culturale, implicit pentru plata artiştilor care vor concerta pe 7 august“, a spus Florea Neacşu, primarul comunei Gighera.
Chiar în această săptămână, reprezentanţii primăriei vor purta discuţii cu interpreţi consacraţi ai muzicii populare olteneşti.
Localitatea Gighera se află în partea de sud a judeţului Dolj, la confluenţa Jiului cu Dunărea, pe drumul naţional Calafat-Bechet, la 65 km de municipiul Craiova, 40 km de Segarcea şi 10 km de Bechet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS