19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFord și Fundația GdS modernizează laboratoarele Colegiului „Odobleja“

Ford și Fundația GdS modernizează laboratoarele Colegiului „Odobleja“

Elevii Colegiului „Ște­fan Odobleja“ vor avea din toamnă laboratoare de practică, iar acestea vor corespunde cerințelor de angajare din compania Ford. Investiția a fost inițiată de compania Ford, în parteneriat cu Fundația Gazeta de Sud și autoritățile locale, și constă în realizarea unui centru tehnic de mecatronică, aparatura asigurată de Ford fiind în valoare de 100.000 de dolari.

Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova va beneficia de investiții de modernizare și dotare a unui corp de ateliere destinate în primul rând elevilor care vor studia în cadrul școlii profesionale. „Pentru a oferi învățământ de calitate, este nevoie și de investiții de modernizare a laboratoarelor de practică. Și școlile încep să răspundă la aceste cerințe. Un exemplu elocvent este cel de la Colegiul «Ștefan Odobleja», în cadrul căruia s-a realizat un parteneriat cu Automobile Ford, Fundația Gazeta de Sud și Primăria Craiova. Se realizează un centru tehnic prin extinderea unui laborator de mecatronică ce va fi utilat cu echipamente de înaltă tehnologie și specifice uzinelor Ford. Colegiul «Ștefan Odobleja» are o clasă împărțită în două calificări profesionale – în domeniul mecanic și în domeniul electric – și beneficiile elevilor vor fi atât de utilizare a echipamentelor noi specifice Fordului, cât și de creștere a oportunităților de angajare în cadrul acestei societăți“, a declarat Simona Ciulu, inspector școlar discipline tehnice.

Elevii vor beneficia și de burse

Reprezentanții Companiei Ford au precizat că centrul tehnic care se pregătește la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova va avea aparatură de ultimă generație, investiția în tehnologie fiind de aproape 100.000 de dolari.
Pe lângă investițiile în echipamente și reamenajarea spațiului alocat centrului vocațional, reprezentanții Ford spun că intenționează să ofere burse elevilor care vor aplica pentru această specializare în anul școlar 2016-2017, când laboratorul tehnic va fi funcțional.
„Este o mare oportunitate pentru tinerii care optează pentru această specializare. În continuarea cursurilor de specialitate urmate la liceu, elevii vor avea posibilitatea să desfășoare și stagii de practică în Compania Ford, pe tot parcursul anilor de studii. Ştim cu toţii cât de mari sunt necesităţile în școlile din România și numai investind și implicându-ne în astfel de proiecte, atât copiii angajaților noștri, cât și ceilalți tineri din Craiova vor avea posibilitatea să învețe o meserie care le va fi utilă pe parcursul întregii vieți“, a declarat Marina Babara, directorul de resurse umane din cadrul Ford România.

400 de elevi vor învăța anual în aceste laboratoare

Potrivit directorului Colegiului „Ștefan Odobleja“, Aurora Simon, de investiție vor beneficia anual 400 de elevi. „Lucrările la noul laborator de mecatronică, destinat exclusiv copiilor de la învățământul profesional și tehnic, au început. Îi așteptăm cu foarte mare drag în primul rând pe copiii care se vor înscrie la școala profesională, pentru că echipamentele achiziționate pentru acest nou laborator de mecatronică le sunt destinate în primul rând lor, pentru orele de instruire practică. De asemenea, vor putea să-și desfășoare orele aici și elevii de la liceu, de la specializările de mecanică, mecatronică și electronică. Tot prin parteneriatul între școală și agentul economic, fundația Gazeta de Sud și Primăria Municipiului Craiova se reabilitează întreaga clădire pentru atelierele școlare, se anvelopează, se fac lucrări de modernizare a fațadelor, astfel încât la toamnă vom începe școala cu un pavilion de ateliere după standarde europene. Aproximativ 400 de copii vor învăța anual în aceste ateliere“, a precizat directorul Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova.
Școala Profesională din cadrul Colegiului „Ștefan Odobleja“ din Craiova are o durată de trei ani. Elevii care doresc să-și continue studiile în ciclul superior al liceului nu vor mai susține examene de diferențe, după finalizarea cursurilor școlii profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS