11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 2.000 de absolvenţi se pot înregistra în căutarea unui loc de muncă

Peste 2.000 de absolvenţi se pot înregistra în căutarea unui loc de muncă

AJOFM sediul nou 012

Peste 2.000 de absolvenţi de liceu sau facultate sunt aşteptaţi până pe 2 august la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru a se înregistra ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Înscrierea se face în două etape.
În urma acestei proceduri, absolvenții pot beneficia de cursuri de calificare gratuite, dar și de indemnizația de șomaj. „Dosarul trebuie să cuprindă: actul de identitate, actul de studiu sau adeverință eliberată de instituția de învățământ, o adeverință de la medicul de familie care să ateste starea de sănătate a persoanei și, de asemenea, un dosar cu șină.
Pentru a beneficia de aceste programe, absolvenții au obligația să se prezinte cu documentele necesare, în termen de 60 de zile de la data finalizării studiilor. În perioada următoare, aproximativ 2.000 de absolvenți gorjeni sunt așteptați la sediul instituției“, a declarat Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
Ce locuri de muncă sunt disponibile

Absolvenţii de liceu sau de studii superioare au la dispoziţie peste 1.600 de locuri de muncă în judeţ sau în străinătate. Este vorba de aproape 200 de locuri de muncă la agenţi economici din municipiul Târgu Jiu şi de pe raza judeţului Gorj şi peste 1.400 de locuri de muncă prin Serviciul de Ocupare EURES. În judeţul Gorj, cele mai multe oferte sunt pentru absolvenţii de studii medii, dar există locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate. Cele mai multe locuri de muncă pentru străinătate sunt în Spania, în agricultură. În Gorj, în ultimele luni rata șomajului este în ușoară scădere, ajungând la 6,43%. Procentul ar putea să crească în cazul în care cel mai mare angajator din Gorj, respectiv Complexul Energetic Oltenia, va disponibiliza colectiv, începând cu 1 august, 2.000 de salariaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS