14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinisterul Energiei mizează în continuare pe cărbunele din Gorj în producerea energiei electrice

Ministerul Energiei mizează în continuare pe cărbunele din Gorj în producerea energiei electrice

Ministerul Energiei mizează în continuare pe cărbune în viitoarea strategie energetică a ţării. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, a participat, la începutul acestei săptămâni, la Adunarea Generală EURACOAL, unde a anunţat intenţia de a sprijini rolul pe care companiile miniere îl au Sistemul Energetic Naţional. În cadrul evenimentului, secretarul de stat a vorbit despre importanța cărbunelui în realizarea mixului energetic, dar și despre rolul pe care îl ocupă această resursă minerală în Strategia Energetică a României. „Pentru a asigura securitatea energetică a României vedem cărbunele în continuare în mixul energetic, dar într-o proporție diferită. Proporția acestuia în mix va putea fi stabilită doar în funcție de rezultatele Strategiei Energetice a României. Trebuie să luăm în calcul și că, în perioada de iarnă, cărbunele a reprezentat principala resursă care a asigurat trecerea în condiții de securitate“, a declarat secretarul de stat Corina Popescu.

Noi grupuri energetice

Întrebată despre oportunitatea de a fi deschise noi grupuri de producție pe cărbune, Corina Popescu a precizat că la nivelul Complexului Energetic Oltenia se află într-o fază avansată de negociere un proiect pentru o unitate nouă de producție pe cărbune. „Proiectul se află într-o fază avansată, având șanse mari de a fi finalizat. Acest tip de resurse va continua să existe și în viitor în mixul nostru energetic“, a subliniat Corina Popescu. Proiectul la care a făcut referire secretarul de stat Corina Popescu este cel de realizare a unui grup energetic de 600 de MW la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Este vorba de o investiţie mixtă româno-chineză, în care este implicată societatea China Huadian, a doua ca importanţă din statul respectiv. Investiţia se află în stadiul de înfiinţare a companiei mixte. Valoarea noului grup se apropie de un miliard de euro şi va folosi cărbunele din Bazinul Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS