11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiciclist atacat de un câine în Parcul Tineretului

Biciclist atacat de un câine în Parcul Tineretului

După ce a intrat în parc, bărbatul a început să pedaleze în zona destinată bicicliștilor, când, din senin, a fost atacat de un câine (Foto: Arhiva GdS)
După ce a intrat în parc, bărbatul a început să pedaleze în zona destinată bicicliștilor, când, din senin, a fost atacat de un câine (Foto: Arhiva GdS)

Un craiovean s-a ales cu o fractură multiplă la piciorul drept după ce a fost atacat de un câine fără stăpân în timp ce se plimba cu bicicleta în Parcul Tineretului

Un craiovean în vârstă de 62 de ani se plimba ieri-dimineață cu bicicleta prin Parcul Tineretului, când a fost atacat de un câine aflat în incinta parcului. După ce a intrat în parc, bărbatul a început să pedaleze în zona destinată bicicliștilor, când, din senin, a fost atacat de un câine. În acel moment, bărbatul a intrat în panică, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă. În urma acestui incident, bărbatul a rămas imobilizat pe asfalt, iar câinele s-a făcut nevăzut. Craioveanul și-a sunat familia, care, alarmată, a anunțat ambulanța.
În cele din urmă, bărbatul a ajuns la spital, unde medicii au constatat că suferise o fractură multiplă la glezna piciorului drept. Piciorul i-a fost pus în ghips, bărbatul rămânând imobilizat cel puțin 45 de zile. Nu este pentru prima dată când, în Craiova, câinii fără stăpân atacă oamenii pe domeniul public. Administratorul parcului spune că uneori câinii sunt abandonați de stăpânii lor în parc. „Unii dintre câinii care se găsesc în Parcul Tineretului sunt ai localnicilor din imediata vecinătate a parcului. Alții sunt abandonați în incinta parcului, în mod intenționat, tot de persoane din zona riverană. În momentul în care noi îi vedem în parc, anunțăm Serviciul de Ecarisaj din cadrul SC Salubritate Craiova SRL să vină să-i ridice, așa cum se procedează de altfel și în alte zone de pe domeniul public“, a precizat Aurelia Filip, director al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL).
La rândul lor, repre­­zentanții SC Salubritate spun că acești câini pot să rămână în parc mult timp, dacă RAADPFL nu-i anunță ca să-i captureze. În plus, reprezentanții SC Salubritate spun că într-un timp foarte scurt au fost capturați foarte mulți câini din această zonă.
„Parcul Tineretului este în administrarea RAADPFL Craiova și echipajele noastre intervin ori de câte ori Regia ne solicită. În ultimele luni, au fost capturați 33 de câini din Parcul Tineretului și de pe străzile adiacente. Precizăm faptul că lucrătorii din cadrul Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân monitorizează zilnic parcurile, zonele din preajma școlilor și unităților sanitare, tocmai pentru a evita incidentele de acest gen, având în vedere faptul că sunt zone intens circulate. Un echipaj din cadrul Serviciului va interveni de urgență în zonă pentru capturarea câinelui respectiv“, a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS