11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGiratoriul din Lăpuș așteaptă recepția

Giratoriul din Lăpuș așteaptă recepția

Pe bulevardul Calea București, la intersecția cu străzile Eustațiu Stoenescu și Tehnicii, se circulă fără restricții (Foto: Bogdan Grosu)
Pe bulevardul Calea București, la intersecția cu străzile Eustațiu Stoenescu și Tehnicii, se circulă fără restricții (Foto: Bogdan Grosu)

Orașul Craiova s-a ales cu încă un giratoriu, în zona intersecției străzii Calea București cu Tehnicii și Eustațiu Stoenescu din cartierul Lăpuș-Argeș. Lucrările în valoare de 2,5 milioane de lei s-au  încheiat, iar craiovenii au scăpat de așteptat în trafic zeci de minute pentru a ajunge în oraș. Tot aici se va construi o pasarelă pietonală din fonduri private, pentru a decongestiona circulația.

Lucrările la giratoriul din zona cartierului Lăpuș-Argeș, la intersecția străzilor Calea București cu Tehnicii și Eustațiu Stoenescu, au intrat pe ultima sută de metri. Prin urmare, craiovenii și persoanele care folosesc calea de acces de la intrarea în oraș, dinspre Metro spre Podul Electro, nu vor mai pierde minute în șir la cozi interminabile. Constructorul a încheiat lucrările, iar traficul este la acest moment fluidizat. S-a ajuns la ultimele retușuri și la aplicarea marcajelor rutiere de pe covorul asfaltic, după care urmează recepția finală. Inițial, s-a lucrat la lărgirea celor două artere secundare, străzile Tehnicii și Eustațiu Stoenescu, după care s-a trecut la lucrările propriu-zise de la giratoriul de pe Calea București. S-a acoperit cu plăci de beton un canal termic dezafectat care era situat chiar pe mijlocul bulevardului, s-a întărit fundația străzii, după care s-a amenajat sensul giratoriu și s-a turnat covorul asfaltic.
„Lucrarea este încheiată. Rămân marcajele rutiere și indicatoarele rutiere, s-a montat placa de beton la un cămin termic dezafectat, dar care trebuie să fie bine asigurat. Într-o săptămână începe recepția, pentru predarea respectivului amplasament. Pasarela este un alt proiect, vom avea discuții cu reprezentantul firmei Popeci, care urmează să ducă la bun sfârșit acest proiect cu fonduri proprii. Pasarela traversează cele șase benzi și scuarul din mijloc și va facilita traversarea pietonilor. Va fi înainte de giratoriu și facilitează traversarea bulevardului de către pietoni, fără a mai restricționa circulația înainte de giratoriu.
Lucrarea în valoare de 2,5 milioane de lei a demarat la începutul lunii noiembrie 2015, a stagnat pe perioada de iarnă și a reînceput în luna mai a.c. Constructor este SC Domarcons SRL din Craiova, împreună cu SC Vad Prod SRL și SC Elprest SRL.

Pasarelă pietonală din fonduri private

În ceea ce privește pasarela pietonală care traversează bulevardul, construcția acesteia cade în sarcina directorului general al SC Popeci Utilaj Greu SA, Constantin Popeci. Acesta spune că trebuie să discute cu reprezentanții administrației locale craiovene pentru a găsi o cale legală de punere în aplicare a acestui proiect. „Las să se aleagă consiliul local, după care voi merge să discutăm și să găsim o cale legală pentru construirea acestei pasarele, ca să nu existe ulterior probleme. Lucrarea se ridică la peste 200.000 de lei. Toată lucrarea va fi făcută de noi, vom suporta toate costurile“, a declarat, pentru GdS, Constantin Popeci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS