20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTenismanul Florin Mergea va primi titlul „Gorjeanul Anului“ din partea CJ Gorj

Tenismanul Florin Mergea va primi titlul „Gorjeanul Anului“ din partea CJ Gorj

Florin Mergea este originar din Târgu Jiu
Florin Mergea este originar din Târgu Jiu

Tenismanul Florin Mergea va primi din partea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, titlul „Gorjeanul Anului“ pentru anul 2015.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj îi va înmâna lui Florin Mergea titlul conferit, în cadrul şedinţei din data de 31 mai. În ultimii ani, la nivelul județului Gorj s-a consacrat organizarea unui eveniment cu caracter special, atribuirea titlului „GORJEANUL ANULUI“ unor personalități ale vieții gorjene, care și-au pus amprenta asupra promovării imaginii județului Gorj, în țară și în străinătate. După parcurgerea unei proceduri administrative proprii, inițiate de către Consiliul Județean Gorj, a fost nominalizat pentru acordarea în anul 2015 a titlului „GORJEANUL ANULUI“ domnului Florin Mergea, jucător profesionist de tenis de câmp, care de-a lungul anilor a obţinut rezultate de excepţie datorită pregătirii şi efortului deosebit de intense.

Carieră impresionantă

Distincţiile primite la concursurile naţionale şi internaţionale sunt impresionante. La vârsta de 14 ani, a reușit sa se claseze pe locul I la dublu, împreună cu Horia Tecău, la europenele pentru juniori de la San Remo. În 2002 a fost campion la dublu, alături de Horia Tecău, la Wimbledon juniori, finalist la dublu la Australian Open și câștigător al Orange Bowl la simplu, în 2003 a fost campion la simplu și la dublu la Wimbledon juniori, finalist la simplu și dublu juniori la Australian Open, Florin reușind în anii următori să-și adjudece (la dublu) mai multe turnee desfășurate în Romania, Franța, Croația sau Italia. A urmat o pauză începând din august 2010, când a decis să se retragă din tenis, sportul care îl anunţa în vremea junioratului o mare promisiune, trei titluri de Grand Slam nefiind chiar la îndemâna oricărui jucător. Un an şi jumătate a stat fără să joace aproape deloc. În acea perioadă, Florin Mergea s-a apucat să antreneze copii, dar soția l-a determinat să se reîntoarcă la sportul alb. În iunie 2014, Florin Mergea (29 ani) este una din revelaţiile turneului de la Roland Garros, joacă tenis cu o dezinvoltură ieşită din comun, este pasionat de acest sport şi trăieşte la intensitate maximă. Toate aceste lucruri însumate l-au ajutat să ajungă în semifinalele French Open, traseu pe care l-au mai realizat în trecut doar Ion Ţiriac şi Ilie Năstase. Florin Mergea a cucerit până acum cinci titluri ATP. Doar cele din anul 2015 (Madrid și Stuttgart) au fost obținute alături de Rohan Bopanna. În rest, a obținut victorii alături de alți parteneri. Primul succes a fost în 2013, cu Rosol, la Viena. Apoi, în 2014, a triumfat la Vina del Mar (cu Marach) și la Hamburg (cu Draganja).

2015 – cel mai bun an pentru Mergea

Anul 2015 a fost, pentru Florin Mergea, cel mai bun din carieră, i-a adus cele mai importante rezultate. A cucerit primul titlu Masters din carieră, cel de la Madrid, a câştigat şi la Stuttgart, apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon şi în sferturi la Australian Open. Aceste rezultate l-au dus, în iulie, pe locul 7 în lume. Tot în anul 2015, cel mai important moment a fost calificarea la Turneul Campionilor la dublu de la Londra, competiția care stabilește cei mai buni jucători ai lumii la tenis, unde Florin Mergea a jucat, alături de Rohan Bopanna, finala Turneului Campionilor 2015, după un an fabulos pentru cei doi. De-a lungul carierei sale, Florin Mergea a obținut rezultate remarcabile, reprezentând recompensa firească ce încununează munca și eforturile sale. Pentru toate acestea, Florin Mergea este un lider în domeniul tenisului de câmp și este absolut firesc ca realizările sale să fie recunoscute într-un mod selectiv, și anume prin acordarea titlului de „Gorjeanul anului 2015“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS