9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVârful Păpuşa este acoperit de zăpadă

Vârful Păpuşa este acoperit de zăpadă

Vârful Păpuşa arată ca la început de iarnă
Vârful Păpuşa arată ca la început de iarnă

Iarna a revenit în zona de creastă la Rânca. În urma ninsorilor din această săptămână, Vârful Păpuşa a ajuns să fie complet acoperit de zăpadă, spre încântarea celor care încă nu s-au săturat de iarnă. În prezent, crestele Munţilor Parâng în zona Rânca arată ca la început de iarnă, peisajul fiind cu adevărat surprinzător pentru această perioadă şi, mai ales, pentru cei care nu se mai aşteptau să mai vadă ninsori la munte de Paște. Potrivit Serviciului Public Judeţean al Salvamont Gorj, temperaturile scăzute din ultimele două săptămâni au favorizat apariţia ninsorilor.

Sute de rezervări

Proprietarii de pensiuni sunt mulţumiţi că majoritatea camerelor au fost rezervate pentru Paşte. Cabanierii s-au pregătit aşa cum se cuvine, cu un meniu specific din care nu vor lipsi pasca, friptura de miel sau ouăle roşii, dar nici celebra brânză de Novaci. Salvamontiştii din Rânca sunt de părere că turiştii care deja au început să sosească în zonă au încă posibilitatea de a merge în drumeţii către Vârful Păpuşa şi de a se bucura de peisajul alb. Recomandările sunt ca toți cei care merg la munte să aibă maşinile echipate în mod corespunzător, deşi se circulă fără probleme pe DN 67 C Novaci – Rânca, şoseaua fiind curăţată integral de la intrare în staţiune şi până la ieşirea către Transalpina.

Transalpina se deschide după sărbători

Aşa cum anticipa conducerea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, Transalpina va fi închisă de Paşte, cu toate că se spera să fie deschisă de sărbători. Cine se va aventura pe cea mai înaltă şosea din ţară riscă să găsească la un moment dat pe carosabil zăpadă şi de peste doi metri. Faptul că vremea s-a răcit în ultimele două săptămâni a amânat topirea zăpezii şi a blocat intrarea utilajelor pe carosabil. Nu atât înălţimea stratului de zăpadă a fost o problemă pentru drumarii care ar fi trebuit să facă deszăpezirea, cât pericolul reprezentat de căderile de stânci şi pietre de pe versanţi. O comisie din partea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale va reveni pe Transalpina pentru a face o analiză la faţa locului. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că şoseaua este închisă oficial până pe 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS