14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFacultatea de Drept, pe primul loc la competițiile hexagonului

Facultatea de Drept, pe primul loc la competițiile hexagonului

Facultatea de Drept a Universității din Craiova va prelua anul acesta trofeul Hexagonului Facultăților de Drept
Facultatea de Drept a Universității din Craiova va prelua anul acesta trofeul Hexagonului Facultăților de Drept

Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a obţinut locul I la Hexagonul Facultăţilor de Drept, ediţia 2016, concurs ştiinţific, sportiv şi cultural care în acest an s-a desfășurat la Iaşi, la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, în perioada 20-23 aprilie. Studenții craioveni au obținut rezultate remarcabile la șase din cele șapte probe ale competiției.

Competiţia studenţească cunoscută acum sub numele de Hexagonul Facultăților de Drept a debutat în anul 1970 ca triunghiular și a devenit în timp patrulater, apoi pentagon. Numele de hexagon este purtat de 20 de ani, în prezent fiind un proiect naţional care are drept scop preocuparea pentru excelenţă în pregătirea studenţilor. Probele competiției vizează atât competențele în drept juridic, cât și abilitățile sportive. Studenții craioveni au reușit să se facă remarcați, obținând locul I la probele de Drept Civil și Drept Constituțional.
Echipa care a ocupat primul loc pe podium la Drept civil a fost formată din studenții Luiza Maria Golgotă, anul IV, şi Florydana Constantin, anul III, iar cea de la proba de Drept Constituțional a fost formată din Lidia Mihaela Năstase, anul II, şi Mona Daiana Ciuciulete, anul III.
De asemenea, Facultatea de Drept din Craiova a obținut locul III la proba de Drept Penal, la care au participat cursanții din ultimul an de licență Nicolae Carauş şi Pănoiu Bogdan.

Studenții vor fi premiați de Senatul Universității

În ceea ce privește probele sportive, studenții craioveni au reușit să fie pe primul loc la șah și fotbal, pe III la tenis de masă și pe V la proba de steetball. Prin aceste rezultate, trofeul hexagonului va fi preluat în acest an de Universitatea din Craiova. Pentru rezultatele obținute, studenții vor fi premiați de Senatul Universității.
„Este meritul studenţilor participanţi şi al colegilor mei care au pregătit echipele pentru probele din concurs. Tuturor le mulțumesc pentru devotament, concentrare, seriozitate şi îi felicit pentru rezultatul remarcabil obţinut“, a subliniat prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultății de Drept. Cadrele didactice care s-au implicat în acest an în pregătirea studenților pentru Hexagonul Facultăților de Drept au fost: prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul facultăţii, lect. univ. dr. Manuela Istrătoaie, lect. univ. dr. Mădălina Elena Nica, lect. univ. dr. Cătălin Voiculescu și lect. univ. dr. Robert Bischin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS