19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Geniștilor - gunoaie, gropi și noroaie

Strada Geniștilor – gunoaie, gropi și noroaie

Pe lângă gropile, bălțile și noroiul cu care se confruntă zilnic locuitorii de pe strada Geniștilor din Craiova, de ceva vreme, un teren viran aflat chiar la intrarea pe stradă, dinspre unitatea militară, s-a transformat în groapă de gunoi.

Craiovenii care locuiesc pe strada Geniștilor, din cartierul Veterani, se confruntă de câțiva ani cu aceeași problemă: starea proastă a drumului. Situația este generală în zonă, pentru că întreg cartierul suferă la acest capitol, al drumurilor de acces, însă problema cu strada Geniștilor este una stringentă, având în vedere că este cea mai lungă și cea mai circulată arteră din zonă. Iar strada arată deplorabil, cu gropi, bălți și noroaie la tot pasul.
La primărie, strada Geniștilor figurează ca pietruită, dar piatra a dispărut de mult de aici. La fel și speranțele localnicilor că vor avea vreodată parte de o stradă asfaltată. „Când au început lucrările la rețelele de apă și canalizare, s-a vorbit și de asfaltare. Acum avem canalizare, dar nici dram de asfalt. Nu cred că o să mai apuc ziua în care să văd strada asta asfaltată“, a spus un locuitor de pe strada Geniștilor. Lucrările pentru introducerea canalizării au început în urmă cu trei ani, iar autoritățile locale anunțau atunci că în cartierul Veterani va apărea și asfaltul. Locuitorii erau însă sceptici. „Eu nu cred până nu văd. Sunt sătulă de vorbe ca de praful de pe stradă“, spunea la acea vreme o localnică. Se pare că a avut dreptate, pentru că artera arată în prezent tot ca după bombardament. „Strada este așa de mult timp, de mai bine de trei ani o știu eu așa. Nu s-a făcut nimic în zonă și mai este și o școală exact pe această stradă, iar copiii vin zilnic aici, unii și pe jos, prin nămoale. Nu știu de ce nu se intervine, măcar să aducă niște piatră și să intre cu un buldoexcavator să îndrepte drumul. Eu stau în Coșoveni, dar am copiii la școala de aici“, afirma ieri Sorin Dinuț.
Reprezentanții Primăriei Craiova spun că strada Geniștilor face parte dintr-un proiect de investiții privind asfaltarea, dar că va mai dura ceva vreme până se va reuși acest lucru. Până atunci însă, ea va fi reparată. „Strada Geniștilor este prinsă pe investiții pentru a fi asfaltată, dar proiectul trebuie să treacă de toate fazele până vor demara lucrările. Până atunci, ea o să intre zilele următoare în lucru pe reparații curente, cu piatră, așa cum este prevăzută strada“, a explicat Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei.

Gunoaiele te iau de ochi de cum intri pe stradă

Și ca și cum gropile și noroiul nu erau de ajuns, de ceva timp, strada Geniștilor te întâmpină și cu un morman de gunoaie. Un teren viran aflat chiar la intrarea pe stradă, dinspre unitatea militară, s-a transformat încet, încet într-un depozit de gunoaie. Resturi menajere, vegetație uscată și saci cu moloz zac aruncate aici, printre ierburi înalte cât gardul. Autoritățile locale spun că nu pot interveni pentru a curăța zona pentru că terenul este privat, dar că îi poate pune în vedere proprietarului să facă acest lucru. „Terenul unde se află gunoiul respectiv este proprietate privată, așa că am demarat procedurile care se impun într-un astfel de caz, identificarea proprietarilor, pentru că se pare că ar fi mai mulți, apoi notificarea acestora. Li se va da un termen să strângă gunoaiele și să împrejmuiască terenul, altfel vor fi sancționați pecuniar“, a precizat, pentru GdS, viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 319/2009, prin care s-a aprobat „Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii“, cei care deţin un teren intravilan, dar nu l-au împrejmuit şi curăţat de gunoaie, riscă o amendă de până la 2.500 de lei, sancțiunile putând fi aplicate de Poliția Locală Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS