19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimar acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani

Primar acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani

Trei bărbați din Mehedinți, printre care se numără și primarul comunei Bâcleș, potrivit unor surse judiciare, sunt cercetați sub control judiciar pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mehedinţi au reținut că cei trei suspecți, „în perioada 2007 – 2010, în calitate de reprezentanţi legali a șase societăţi comerciale, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând achiziții de mărfuri și servicii), pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 3,5 milioane de euro“.
Ulterior, suspecții ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare prin intermediul societăţilor controlate de aceștia, urmărind spălarea sumelor de bani. Mai exact, aceştia au făcut depuneri succesive de bani, urmate de retrageri imediate, sau ar fi rulat banii prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor. Mai departe, părțile sociale ale firmelor implicate în circuitul de evaziune fiscală și spălare de bani au fost cesionate către cetățeni străini „în scopul sustragerii de la verificările fiscale și urmărirea penală“, după cum au mai precizat polițiștii mehedințeni.
În cursul zilei de miercuri, polițiștii au reținut și dus în arest trei suspecți, unul dintre ei fiind Lucian Coandă, primarul comunei mehedințene Bâcleș. Ieri, cei trei suspecți au fost prezentați în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, care, după audieri, a hotărât să-i pună sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS