19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci zboruri pe săptămână de la Craiova spre Luton

Cinci zboruri pe săptămână de la Craiova spre Luton

Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air, a anunțat creșterea numărului de zboruri de la Craiova spre Luton (Foto: Traian Mitrache)
Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air, a anunțat creșterea numărului de zboruri de la Craiova spre Luton (Foto: Traian Mitrache)

Numărul zborurilor săptămânale ale companiei aeriene Wizz Air din Craiova către Londra, pe Aeroportul Luton, va crește de la două la cinci, din această vară.
„Ne apropiem de sărbătorirea celui de-al treilea an aici, în Craiova. Avem cinci rute către trei țări. Până acum au zburat 340.000 de pasageri din Bănie. Vom continua să ne îmbogățim serviciile de aici. De exemplu, zborul din Craiova la Londra, pe Luton, va fi de cinci ori pe săptămână din vara lui 2016. De asemenea, am recrutat echipa locală din Craiova, la fel ca la oricare bază din România. Avem posturi și în echipele de sprijin. Am investit într-o nouă facilitate pentru catering, care să ne permită să avem toată gama de produse de acest gen livrate de aici din Craiova“, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air.
Dacă rutele interne ale Wizz Air în România se dezvoltă, se analizează crearea de noi zboruri de la Craiova către alte orașe din țară și din străinătate. „Nu avem momentan planuri pentru noi rute din Craiova, dar suntem în căutare de noi oportunități. În ultimii trei ani, am optimizat rutele noastre de aici. Dacă observăm că va fi cerere, atunci vom face un astfel de anunț în viitor“, a precizat Owain Jones.
Dezvoltarea afacerii Wizz Air continuă în România, astfel că din luna mai la baza operațională de la București va fi livrată prima aeronavă Airbus A321, cu 230 de locuri, care va zbura pe rute principale, prima fiind București – Londra, după cum au declarat oficialii companiei aeriene.
„Introducerea aeronavei Airbus A321 schimbă complet jocul, aducând costuri operaționale mult mai scăzute, aproximativ cu 10 la sută. Astfel, oferim bilete la prețuri mult mai mici pentru clienții noștri… De asemenea, prioritatea noastră în Craiova este să ne asigurăm că oferim niște prețuri competitive pentru aeroportul de aici“, a mai precizat Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air.
Introducerea unei aeronave Airbus A321 pe rutele de zbor cu plecare din Craiova nu este momentan luată în calcul de companie, reprezentanții ei declarând că modelul Airbus A320 este potrivit pentru aeroportul din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS