17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConferinţă de presă a copiilor, la „Colibri“

Conferinţă de presă a copiilor, la „Colibri“

Gazetarii de la teatru, gazdele conferinței de presă din cadrul Săptămânii Teatrului de la „Colibri“, alături de actori și managerul instituției ; poveste despre Hansel și Gretel - Spectacolul steampunk „Poveste despre Hansel și Gretel“ va avea premiera sâmbătă (Foto: Claudiu Tudor)
Gazetarii de la teatru, gazdele conferinței de presă din cadrul Săptămânii Teatrului de la „Colibri“, alături de actori și managerul instituției ; poveste despre Hansel și Gretel – Spectacolul steampunk „Poveste despre Hansel și Gretel“ va avea premiera sâmbătă (Foto: Claudiu Tudor)

Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri“ a găzduit miercuri, 23 martie, o conferință de presă inedită. Gazde au fost micuții care participă la atelierul de creație „Gazetarul de teatru“, din cadrul instituției de cultură. Invitați au fost managerul teatrului și artiștii care vor pune în scenă, sâmbătă, 26 martie, premiera națională în stil steampunk „Poveste despre Hansel și Gretel“.

În Săptămâna Teatrului, cursanții din cadrul atelierului „Gazetarul de teatru“ de la „Colibri“ au jucat cel mai greu rol al lor, susținând în fața presei o conferință de presă. Pe scenă, în decorul spectacolului steampunk „Poveste despre Hansel și Gretel“, micuții au răspuns întrebărilor presei, tot astfel cum și-au satisfăcut propriile curiozități legate de lumea presei, dar și de cea a teatrului. Le-au stat alături creatorii și totodată protagoniștii spectacolului „Poveste despre Hansel și Gretel“, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru, dar și Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“, care au povestit despre cel mai nou proiect de la „Colibri“.
„O să-i vedem pe Hansel și Gretel după ce se termină povestea din carte. Așa începe spectacolul. Steampunk-ul este acel stil vizual care se potrivește cu povestea, foarte atractiv, îndrăgit de tineri. De altfel, spectacolul nu se adresează neapărat copiilor foarte mici și mici, ci deopotrivă adolescenților, părinților, bunicilor. Este o poveste despre familie, despre ceea ce se poate întâmpla și astăzi în cadrul ei, tot astfel cum are mai multe straturi de morală“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.
După seara premierei de sâmbătă, 26 martie, de la ora 18.00, spectacolul „Poveste despre Hansel și Gretel“ se va juca și duminică, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, de la ora 11.00.

Săptămâna teatrului la „Colibri“

În Săptămâna Teatrului, la „Colibri“ au loc și alte evenimente, menite să pună în valoare frumusețea și complexitatea acestui univers. Cei care vor trece pragul instituției de cultură, vor avea ocazia să admire păpuși de odinioară, realizate de Eustațiu Gregorian, creator de stil și estetici în teatrul românesc de animație, în cadrul expoziției „Eustațiu Gregorian – Povești, pasteluri și păpuși“. Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 27 martie. De asemenea, vineri, 25 martie, de la ora 11.00, Teatrul „Colibri“, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, va organiza, în cadrul celebrului concurs „Competiția Tinereții“, proba de teatru. Intrarea la eveniment este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS