14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai vechi poștaș din Târgu Jiu a înconjurat deja Globul o dată

Cel mai vechi poștaș din Târgu Jiu a înconjurat deja Globul o dată

Elena Crăciun, record de longevitate ca poştaş (Foto: Eugen Măruţă)
Elena Crăciun, record de longevitate ca poştaş (Foto: Eugen Măruţă)

Elena Crăciun are 58 de ani și lucrează fără întrerupere la Poşta Română din Târgu Jiu din 16 februarie 1983. Femeia a împlinit marți 33 de ani de activitate și este cea mai veche poştăriţă din oraş. A parcurs, în medie, zece kilometri pe zi de când s-a angajat. Din prima zi de serviciu şi până ieri a reuşit să parcurgă peste 50.000 de kilometri pe străzile din municipiul Târgu Jiu, un adevărat record printre colegii săi de breaslă.
Ţinând cont că circumferinţa medie a pământului este de 40.000 de kilometri, Elena Crăciun s-ar putea lăuda că ar fi înconjurat deja Globul o dată. În ciuda faptului că se apropie de 60 de ani, Elena Crăciun încă face teren şi distribuie corespondenţa în mai multe cartiere ale oraşului.

Are şapte copii

În ciuda faptului că are una din cele mai grele meserii, fiind nevoită să poarte o geantă grea în spate, indiferent de anotimp, Elena Crăciun poate fi considerată şi o mamă model. A adus pe lume opt copii, patru băieţi şi patru fete, pe care a reuşit să îi crească alături de soţ. Din nefericire, pe una dintre copile a pierdut-o în anul 2003, când a plecat de acasă, iar după ceva vreme trupul neînsufleţit a fost descoperit în râul Jiu. Doi dintre băieţi i-au ascultat sfatul şi au urmat-o în meseria de poştaş, însă nu pentru mult timp pentru că, de curând, au decis că este momentul să îşi încerce norocul în afara ţării.
Astfel, trei din cei şapte copii au decis să plece la muncă în Anglia. Singurul băiat rămas acasă este poliţist la Ţicleni. Fetele sunt toate căsătorite în Gorj. Elena Crăciun se laudă şi cu şase nepoţi.
Femeia spune că, dacă ar fi să mai aleagă o dată, ar face același lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS