20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljClaudia Ghiţulescu: „Nu am crezut că voi face o meserie din muzică“

Claudia Ghiţulescu: „Nu am crezut că voi face o meserie din muzică“

Claudia Ghitulescu

Claudia Ghițulescu (foto) este considerată una dintre cele mai frumoase şi talentate interprete de muzică populară. Poate și faptul că e olteancă crescută într-o familie cu verișoare talentate precum Mariana Ionescu Căpitănescu și Marcela Fota a ajutat-o să ajungă rapid la sufletul multor iubitori ai muzicii populare. Cu glasul ei, Claudia a cucerit Bucureştiul și o țară întreagă, iar acum se bucură de spectacole prin toate zonele țării.

„În urmă cu câţiva ani nu eram foarte sigură că vreau să cânt“

Când a plecat în urmă cu zece ani la Bucureşti, Claudia s-a gândit că va merge doar pentru o scurtă perioadă să urmeze Facultatea de Muzică. „Aşa mi s-au aşezat lucrurile încât nu am putut să mă rup de viaţa pe care mi-am făcut-o acolo, doar pentru a veni la Craiova să stau lângă mama şi lângă tata. Am cunoscut oameni buni în Bucureşti, care au avut încredere în mine şi m-au ajutat atunci când a fost cazul, asta pentru că am plecat cu cei şapte ani de acasă“, a spus frumoasa interpretă. Nu i-a fost deloc uşor Claudiei să îşi facă un drum în viaţă departe de cei dragi, pentru că acolo „se descurcă fiecare cum poate şi nu e ca în Craiova, unde ai familia şi rudele alături“, după cum a spus chiar ea. În Bucureşti, însă, Claudia a întâlnit familia Chiriac care a fost pentru tânăra olteancă a doua familie, care a găzduit-o pentru câţiva ani şi a încurajat-o atunci când s-a simţit singură. „Am avut momente când am zis că vreau să plec acasă la mine. Nu ştiam străzi, nu ştiam pe nimeni. Spre exemplu, trebuia să mă întâlnesc cu anumiţi impresari şi nu ştiam să ajung. Mi se părea că pe zi ce trece totul e din ce în ce mai greu“, a adăugat artista.
Odată cu trecerea timpului, Claudia a acumulat experinţă, iar vocea ei a fost remarcată de mai mulţi impresari care au ajutat-o pe artistă să păşească pe drumul frumos al cântecului popular. Verişoara sa, Mariana Ionescu Căpitănescu, a fost cea care a pus prima piatră la temelia carierei în muzică a Claudiei. „În urmă cu câţiva ani nu eram foarte sigură că vreau să cânt. Mergeam foarte des cu Mariana la spectacole şi îmi era drag să petrec timpul cu ea, aşa cum îmi este şi acum. Ea este cea care m-a îndrumat pe acest drum. Eu nu-i ascultam mereu sfaturile pentru că nu am crezut că voi face o meserie din asta, am luat-o ca pe un hobby“, a povestit Claudia Ghiţulescu.

„Când am nevoie de un sfat întotdeauna apelez la Mariana“

Claudia este o olteancă frumoasă care are mai multe pasiuni. Printre ele se numără şi pasiunea de a colecţiona costume populare autentice.
Claudia Ghiţulescu a imprimat un album pe care l-a numit „Vreau să-mi trăiesc viaţa“. Olteanca are în repertoriu cântece ce vorbesc despre dragoste şi bucuria de a trăi. „Toate ideile melodiilor pornesc de la mine, iar când am timp să o cicălesc pe Rozica Petra, o sun şi îi spun că mai vreau să-mi scrie o melodie pe o anumită temă“, a spus Claudia Ghiţulescu. Pentru că Mariana Ionescu Căpitănescu a fost mereu alături de ea, verişoara Claudiei se implică şi în repertoriul tinerei interprete şi o ajută dăruindu-i versurile multor melodii compuse de ea. „Când am nevoie de un sfat întotdeauna apelez la Mariana. Ea mă sfătuieşte nu numai pe plan profesional, ci şi personal“, a spus Claudia Ghiţulescu.

Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS