6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de  la Reading, Anglia.

În Oltenia, în intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 6…9 grade şi minime  de 0…4 grade, media pe regiune. Vor fi însă şi nopţi cu o vreme mai rece, cu  temperaturi uşor negative. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, mai ales pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an în care ne aflăm.  Astfel,  media  emperaturilor  maxime  va  fi  de  0…2  grade, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între -7 şi -4 grade.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni. La peste 1400 m altitudine vor  predomina ninsorile, care  temporar pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi şi lapoviţe sau chiar ploi. Izolat se va depune polei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS