9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMii de doljeni - disponibilizaţi în 2015

Mii de doljeni – disponibilizaţi în 2015

În acest an, 2.689 de doljeni au rămas fără loc de muncă după ce au fost disponibilizaţi. Dintre aceştia, 235 de persoane au fost disponibilizate prin concedieri colective. Reprezentanţii Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj au prezentat joi evoluţia şomajului în judeţul Dolj în anul 2015.
„Am înregistrat concedieri, dar şi creşteri ale numărului de solicitanţi de adeverinţe pentru venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001. Rata şomajului a avut următoarea evoluţie: în ianuarie 9,7%; februarie 9,8%, martie 9,7%, în aprilie 9,3%, mai 9%, iunie 8,9%, iulie 9,1%, august 9,1%; septembrie 8,66%, octombrie 8,93%. La sfârșitul lunii octombrie 2015, în baza de date a agenției erau înregistrați 25.356 de șomeri, dintre care 3.762 de șomeri persoane în vârstă de peste 55 de ani“, a menţionat Aneta Bădulescu, consilier în cadrul AJOFM Dolj.
Potrivit reprezentanţilor agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, o trăsătură importantă a pieţei forţei de muncă din judeţul Dolj este aceea că marea majoritate a locurilor de muncă vacante disponibile comunicate de agenţii economici în acest an au fost concentrate în Craiova, atât ca număr, cât şi ca diversitate a meseriilor, pentru restul judeţului oferta de locuri de muncă vacante a fost scăzută, respectiv mai puţine locuri de muncă şi într-o gamă redusă de profesii şi meserii.
„O influenţă directă asupra forţei de muncă au exercitat: scăderea nivelului de pregătire şi calificare a personalului muncitor; lipsa experienţei; o integrare dificilă socio-profesională a categoriilor defavorizate, atât etnic, cât şi a celor ce şi-au pierdut, în urma restructurării vechiul loc de muncă; o eficienţă şi o productivitate a muncii încă insuficiente. În cursul acestui an, au fost agenți economici care au angajat un număr considerabil de persoane, cum ar fi: SC Mitliv – 109 persoane, SC Recon – 52 de persoane, SC Electroputere SA – 67 de persoane, SC CIVITAS – 206 persoane, Casa Noastră – 173 de persoane, SC Novara T Impex – 99 de persoane, SC Arabesque – 65 de persoane“, a adăugat Aneta Bădulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS