9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii care au bătut doi polițiști scapă de închisoare

Craiovenii care au bătut doi polițiști scapă de închisoare

Cei cinci craioveni acuzați că, la începutul lunii septembrie, au lovit cu pumnii și picioarele doi polițiști de la Secția 3 care le-au cerut să oprească muzica dată prea tare la o petrecere, au fost condamnați vineri de magistrații de la Judecătoria Craiova.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, în jurul orei 1.30, mai multe persoane au sunat la 112 și s-au plâns că o familie de romi de pe strada Drumul Muntenilor face un chef cu muzica dată la maximum. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de la Secția 3 Craiova, iar polițiștii le-au cerut petrecăreților să oprească muzica. Mai multe persoane au început să-i înjure și să-i amenințe pe cei doi agenți, care, în final, au fost loviți cu pumnii și picioarele. Polițiștii au cerut sprijinul mai multor echipaje de poliție și jandarmi, care i-au ridicat și dus la audieri pe scandalagii. Este vorba de Marian Costescu, Cosmin Costescu, Elena Gabriela Țiclete, Paul Toader și Ana Maria Drăghici, care au fost arestați preventiv pe 3 septembrie. În referatul prin care au solicitat arestarea preventivă a celor cinci inculpați, procurorii craioveni au precizat că, „în noaptea de 1 spre 2.09.2015, orele 1.40, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doi poliţişti din cadrul IPJ Dolj au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de numiţii Costescu Mircea Marian, Costescu Mircea Cosmin, Ţiclete Elena Gabriela, Toader Paul şi Drăghici Ana Maria. La data de 3.09.2015 Judecătoria Craiova a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile“.
După două săptămâni de la scandal, cei cinci craioveni au și fost trimiși în judecată, iar vineri magistrații de la Judecătoria Craiova au dat o sentință în acest dosar de ultraj. Toți și-au recunoscut faptele pentru a avea parte de pedepse mai blânde și au fost condamnați cu suspendare. Mircea Marian Costescu a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, iar ceilalți patru inculpați au fost condamnați la câte doi ani și opt luni de închisoare, tot cu suspendare. Instanța a mai dispus ca cei cinci inculpați să facă câte 100 de zile de muncă în folosul comunității, dar și eliberarea din arest a lui Cosmin Costescu, Marian Costescu și a lui Paul Toader. Ana Maria Drăghici și Elena Țiclete au fost eliberate din arest pe 1 octombrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. În ceea ce privește acțiunile civile formulate de cei doi polițiști și de Spitalul de Urgență Craiova, instanța a dispus să fie judecate într-un dosar separat, primul termen fiind stabilit pentru 12 ianuarie 2016. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu apel atât de inculpați, cât și de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS