8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru câini de patrulare și intervenție pentru poliţiştii doljeni

Patru câini de patrulare și intervenție pentru poliţiştii doljeni

Patru câini rasa ciobănesc german au terminat stagiul de pregătire și ajută în misiuni, începând de vineri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj. În total, cu cei patru câini care au ajuns vineri la Craiova, echipa canină a IPJ Dolj numără 21 de câini.
Vineri dimineață, toți câinii polițiști au fost convocați la sediul IPJ Dolj, ocazie cu care, la Craiova au venit şi polițiști din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea“ Sibiu, unde tocmai au terminat stagiul de pregătire cei patru ciobănești germani.
Stagiul de pregătire a durat 16 săptămâni atât pentru cei patru câini, cât și pentru cei patru polițiști conductori, care au fost îndrumaţi de instructori specializaţi cum să-și îndeplinească serviciul de patrulare şi intervenţie.
Tot ce au învățat la Sibiu polițiștii doljeni au pus în practică vineri dimineața, când au făcut o serie de exerciţii demonstrative specifice de atenţie, imobilizare, reţinere şi conducere în teren. Spectaculoase au fost cele în care câinii polițiști au pus la pământ și imobilizat unor persoane suspecte, dar și exercițiile privind extragerea dintr-un autoturism a unui suspect care a tras focuri de armă.
Exerciţiile au fost prezentate şi explicate în detaliu de comisarul-şef Adrian Neguțescu, șeful Catedrei de Dresaj din cadrul Centrului Chinologic Sibiu. Printre cei 21 de câini polițiști ai IPJ Dolj se află unii special antrenaţi pentru îndeplinirea misiunilor de patrulare şi intervenţie, alții pentru identificarea tutunului sau a produselor din tutun, dar şi unii folosiţi în identificarea urmelor. Polițiștii doljeni spun că toți cei 21 de câini vor fi folosiți zilnic în misiuni de patrulare sau la acțiuni specifice.
„Câinii poliţişti vor acţiona împreună cu poliţiştii doljeni pentru creşterea gradului de siguranţă publică din judeţul nostru şi asigurarea unui serviciu poliţienesc modern“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS