6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInginer de la Compania de Apă, la judecată

Inginer de la Compania de Apă, la judecată

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, joi, începerea judecării dosarului în care inginerul George Ștefan Moțățeanu din cadrul Companiei de Apă Oltenia (CAO) a fost acuzat că a primit mită 1.000 de euro pentru eliberarea unui aviz.
Cercetările în acest dosar de corupție au început la jumătatea lunii iunie, după ce reprezentantul unei societăți comerciale s-a plâns că, după ce a depus o cerere la CAO, inginerul George Ștefan Moțățeanu i-a cerut mită suma de 1.000 de euro. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că „inculpatul Moțățeanu George Ştefan a pretins şi primit suma de 1.000 de euro de la denunţătorul B.M.M., pentru a-i soluţiona cu celeritate şi în mod favorabil cererea adresată CAO Craiova, pe care urma să o folosească la obţinerea unei autorizaţii de construcţie pentru două chioşcuri“. După ce l-au supravegheat o perioadă pe suspect, procurorii au hotărât să organizeze împreună cu ofițerii Serviciului Județean Anticorupție o acțiune de prindere în flagrant. Pe 23 iulie, inginerul Moțățeanu s-a întâlnit cu denunțătorul la o terasă din centrul vechi al Craiovei, iar angajatul CAO a fost înregistrat când promitea că, în schimbul banilor, va da avizul favorabil chiar în acea seară.
„Aşa cum rezultă din procesul-verbal de redare a convorbirilor purtate între denunţător şi inculpatul Moțățeanu George Ștefan înregistrate în mediu ambiental, inculpatul s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea CAO Craiova chiar din seara zilei de 23.07.2015, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 de euro solicitată anterior“, au reținut anchetatorii. Ulterior, după ce denunțătorul i-a dat inginerului Moțățeanu suma de 1.000 de euro, bani care fuseseră marcați de procurori, suspectul a fost ridicat și dus la audieri. În fața anchetatorilor, în prezența unui avocat, Moțățeanu a recunoscut săvârşirea faptei.
Inculpatul a fost arestat preventiv pe 24 iulie, iar la jumătatea lunii septembrie a fost eliberat și pus sub control judiciar. Ulterior, pe 1 octombrie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar, joi, instanța a hotărât că poate începe procesul. „Constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub nr. 539/P/2015, privind pe inculpatul Moţăţeanu George Ştefan, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Dispune începerea judecăţii cauzei referitoare la inculpatul Moţăţeanu George Ştefan“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Hotărârea instanței poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS