9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDispare surpătura de pe Aleea IV Șimnic?

Dispare surpătura de pe Aleea IV Șimnic?

Podișorul din vecinătatea Lacului Tan­chiștilor, mai exact cel de pe Aleea IV Șimnic, este încă nereparat. În lateralul podului s-a format o groapă care se mărește din cauza apei din Lacul Tanchiștilor care a pătruns în structura străzii.
GdS a scris de mai multe ori despre situația acestei gropi în care poți rămâne blocat cu mașina cu mare ușurință. Chiar dacă autoritățile au semnalizat-o cu o baliză încă de acum câteva luni, mai multe lucruri nu s-au făcut, după cum ne-a sesizat și o cititoare GdS.
„Dacă veți merge cu mașina de la Consul în sus, în dreptul lacului veți vedea o surpare a străzii la propriu. Este de ani de zile, doar că acum groapa s-a mărit și, mai mult, pe acolo trec tiruri, camioane, adică un trafic intens. Ori de câte ori văd, mă întreb când se va întâmpla tragedia“, a semnalat craioveanca.

„S-a cârpit de-a lungul timpului și același lucru l-am făcut și noi“

Groapa amintită există de mai mulţi ani, iar aceasta reprezintă un real pericol pentru un autovehicul care s-ar întâlni cu ea. Reprezentanții municipalității, care până acum au efectuat, anual, cârpeli, au explicat pentru GdS că lucrările de reabilitare pe Aleea IV Șimnic, din care face parte și această zonă de drum, vor începe în perioada următoare.
„Este o problemă de mulți ani. În ultimii 10-15 ani, zona de acolo a prezentat în fiecare an rupturi în carosabil. Este o bucată din stăvilarul care oprește apa în Lacul Tanchiștilor. S-a cârpit de-a lungul timpului și același lucru l-am făcut și noi și acum doi ani, și anul trecut, la modul că am băgat niște mașini cu piatră acolo. Spre deosebire de alte dăți, ne-am luat și măsuri de prevedere și am avut un proiect, dar și o licitație deja finalizată. Avem un constructor care va reface întreaga stradă, de la Consul și până la Centură. Așteptăm de la societatea respectivă ca până la finele anului să toarne pereții de sprijin de așa manieră încât să putem trece iarna fără să apară incidente, iar surparea să fie consolidată și betonată“, a explicat administratorul public al Craiovei, Radu Preda.
Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, modernizarea Aleii IV Șimnic a fost licitată la finele lunii decembrie 2014, pe un contract ce include 11 străzi, precum și patru alei adiacente acestora. Tot pachetul de lucrări a fost adjudecat în această toamnă de societatea Domarcons din Craiova, la suma de circa zece milioane de lei fără TVA, față de aproximativ 15 milioane de lei fără TVA, cât estimase inițial municipalitatea. Momentan, autorizația de construcție este în curs de obținere, apoi se va da și ordinul de începere a lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS