9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie de anchetă pe Transalpina

Comisie de anchetă pe Transalpina

Transalpina a fost vizitată de o comisie compusă din trei parlamentari (Foto: Eugen Măruţă)
Transalpina a fost vizitată de o comisie compusă din trei parlamentari (Foto: Eugen Măruţă)

O comisie compusă din trei parlamentari a fost prezentă, la sfârşitul săptămânii trecute, pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Este vorba de Comisia de abuzuri din Camera Deputaţilor, care a fost sesizată din vară în legătură cu mai multe nereguli existente pe DN 67 C Rânca – Obârşia Lotrului. Plângerile au fost transmise de un salariat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Regionala Craiova, care a reclamat o serie de nereguli legate de siguranţa conducătorilor auto care tranzitează Transalpina. Potrivit sesizării, Transalpina a fost deschisă pe 15 august, în ciuda unor posibile pericole pentru şoferi. În plângere s-a mai vorbit de modul în care au fost realizate elementele de siguranţă, respectiv folosirea sudurii pentru îmbinarea parapetelor, în loc de şuruburi.

Doi gorjeni în comisie

Din comisia care a inspectat Transalpina weekendul trecut au făcut parte deputații gorjeni Scarlat Iriza și Răzvan Rotaru, precum și deputatul de Olt, Luminiţa Adam. Deputatul Scarlat Iriza a declarat că, în urma observaţiilor culese de pe teren, va fi întocmit un raport şi vor fi trase concluziile în legătură cu cele sesizate de angajatul CNADNR. „Am răspuns acestei sesizări şi m-am deplasat cu cei doi colegi ai mei, de la Gorj şi de la Olt, pe Transalpina pentru a face verificări. Este vorba de condiţiile de siguranţă, de modul de realizare a parapetelor şi altele. Vom realiza un raport al celor constatate“, a declarat deputatul Scarlat Iriza. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a respins acuzaţiile care se referă la montarea parapetelor şi a precizat că acestea au fost îmbinate numai cu şuruburi, totul fiind supravegheat de o echipă de ingineri din cadrul secţiei. Pentru a întări siguranţa în trafic, CNADNR a impus în vară şi o serie de restricţii de tonaj şi viteză.
Pe Transalpina s-a putut circula numai în intervalul orar 7.00 – 19.00, cu o viteză maximă admisă de 30 de kilometri la oră şi o greutate maximă admisă de 3,5 tone pentru autovehicule.

CNADNR anunţă închiderea de azi a şoselei

CNADNR a anunţat încă de săptămâna trecută că a decis închiderea traficului rutier pe Transalpina. Potrivit site-ului companiei, sectorul de drum Rânca – Obârşia Lotrului, între Gorj şi Vâlcea, va fi închis începând de astăzi. Motivul este legat de condiţiile meteorologice nefavorabile. Închiderea drumului a fost şi semnalizată corespunzător în mai multe zone: „Închiderea sectorului de drum este semnalizată corespunzător (indicatoare de drum închis sunt montate în următoarele poziţii kilometrice: km 34+800 – Rânca/GJ; km 59+800 – intersecţie cu DN 7A km 82+385 Obârşia Lotrului/VL; km 61+160 intersecţie cu DN 7A km 81+025 Obârşia Lotrului/VL). Perioada 2.11.2015 – 31.03.2016“, potrivit site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS