19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSinistraţi în aşteptarea apei potabile

Sinistraţi în aşteptarea apei potabile

Sinistraţii din Câmpul Mare încă aşteaptă apa potabilă (Foto: Eugen Măruţă)
Sinistraţii din Câmpul Mare încă aşteaptă apa potabilă (Foto: Eugen Măruţă)

Sinistrații din satul Câmpul Mare, comuna gorjeană Albeni, nu beneficiază încă de apă potabilă şi menajeră, deşi se apropie finalul acestui an. Oamenii se tem că firma care a început lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în localitatea în care s-au mutat sinistraţii din comuna Roşia de Amaradia, care au avut de suferit de pe urma alunecărilor de teren din 2006, nu va finaliza contractul până la începerea iernii.
De peste opt ani a început procesul de reconstrucţie la Albeni a caselor pentru sinistraţi, iar de patru ani autorităţile din zonă încearcă să le ofere utilităţi celor care s-au mutat deja în noile gospodării. În aşteptarea apei de la reţeaua publică, anumite familii au decis să îşi construiască puţuri şi fântâni, însă tot nu beneficiază de o reţea de canalizare unde să fie deversată apa folosită în gospodării. Este şi motivul pentru care multe din casele construite pentru sinistraţi încă nu sunt locuite. Unii proprietari se află la muncă în afara ţării, în ţări precum Spania sau Italia.

Lucrările au ajuns la 60%

Primăria comunei Albeni a demarat, în urmă cu mai multe săptămâni, lucrările pentru construirea sistemului de alimentare cu apă, iar în câteva luni garantează că rețeaua va fi gata, însă nu se ştie dacă se va putea lucra şi în perioada sezonului rece astfel încât să se spere că de sărbători oamenii vor putea beneficia de apă la robinete.
„Lucrările sunt gata în proporție de 60%. După ce vom termina forajul de limpezit de aici, ne vom muta la 150 de metri distanţă pentru un nou foraj pentru alimentarea cu apă comunei“, a spus Tudor Gheorghe, reprezentantul constructorului.
Cetăţenii speră ca măcar să îşi introducă apă la pompe în curte şi apoi vor vedea ce vor face mai departe, având în vedere că este nevoie şi de o reţea de canalizare.
„Proiectul este în derulare. El este pentru sistem de alimentare cu apă în zona Câmpu Mare şi cuplat cu staţia de tratare pentru întreaga reţea de alimentare cu apă a comunei Albeni. Este o valoare totală de 1.916.552 de lei şi lucrările sunt în derulare“, a declarat Spiridon Gorlă, secretarul Primăriei Albeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS