9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘanse sporite pe piața muncii pentru grupuri vulnerabile

Șanse sporite pe piața muncii pentru grupuri vulnerabile

Invest Trust SRL Craiova, în parteneriat cu Asociația Global Help Craiova și Asociația Pontes Cluj-Napoca, susțin, în perioada 16 -18 octombrie 2015, în Poiana Brașov, sesiunile de diseminare a rezultatelor proiectului „Șanse sporite pe piața muncii pentru grupuri vulnerabile din regiunile Sud-Vest și Nord-Vest“, ajuns la final și finanțat cu bani europeni, prin POSDRU.
În cadrul proiectului, 705 persoane vulnerabile (408 persoane de etnie romă şi 339 de persoane cu dizabilităţi) din regiunile Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest au beneficiat de un „sistem de sprijin integrat în scopul evitării excluziunii sociale, discriminării şi riscului de sărăcie, pentru creşterea gradului de integrare sau reintegrare pe piaţa muncii.
Au fost pregătite opt suporturi de curs moderne și accesibile pentru următoarele calificări: îngrijitoare bătrâni, frizer, manichiurist-pedichiurist, modelator ceramică, florar decorator, operator introducere, prelucrare și validare date, tehnician masseur, lucrător social, la care au participat 705 persoane aparținând grupurilor vulnerabile“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Andreea Ciobanu, manager de proiect.
Pe parcursul proiectului au fost organizate 26 de examene de absolvire pentru cele 26 de grupe de formare profesională. De asemenea, au avut loc și patru seminarii de promovare a formelor alternative de ocupare, cum ar fi munca la distanță, munca prin internet, ocupare cu normă redusă, dar și multe alte activități.
Proiectul finanțat prin POSDRU a început pe 29 aprilie 2014 și a avut o valoare de 3.542.527 de lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS