5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologei a transmis o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14 – 27 septembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă, în 18 şi 19 septembrie, când temperaturile maxime vor ajunge la medii regionale în jurul valorii de 30 de grade. Apoi, vremea se va răci treptat, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de până la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decadă a acestei luni. Minimele nocturne vor oscila în medie între 13 şi 16 grade, exceptând ultimele nopţi când se vor situa în jurul valorii de 12 grade.  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare începând cu data de 20 septembrie.

La munte, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 18 septembrie, când se vor înregistra valori termice diurne, în medie,
de 24 de grade, apoi se va răci, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor fi valori maxime în jurul a 14 grade. În nopţile din perioada 17 – 20 septembrie mediile temperaturilor minime se vor încadra între 12 şi 14 grade, iar în restul intervalului se vor situa între 6 şi 10 grade. Ploile vor avea o probabilitate mai mare de apariție după data de 20 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS