19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţist implicat într-un dosar de prostituţie şi spălare de bani

Poliţist implicat într-un dosar de prostituţie şi spălare de bani

Agentul de poliţie Ionel Racoviţă are calitatea de martor în dosar
Agentul de poliţie Ionel Racoviţă are calitatea de martor în dosar

Un poliţist din Târgu Jiu este acuzat de Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Gorj de implicare într-o reţea de trafic de persoane şi spălare de bani. Agentul Ionel Racoviţă, din cadrul Poliţiei Târgu Jiu, a fost monitorizat mai mult timp de oamenii legii, reţeaua de traficanţi de tinere, unele chiar minore, folosite la prostituţie în ţară şi în străinătate, fiind sub observaţie vreme de cinci ani. Poliţistul are calitatea de martor şi era vecin cu unul dintre şefii reţelei, care a fost reţinut marți seară, alături de alt suspect. Cei doi au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, iar agentul de poliţie a fost audiat, după ce în prealabil a avut loc o percheziţie în apartamentul acestuia. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi în urma unui flagrant.

Flagrant pentru prinderea suspecţilor

Gheorghe Bogdan Şalapa, de 25 de ani, şi Florin Dumitru Nimară, de 40 de ani, din Târgu Jiu, sunt cei doi reţinuţi de poliţie. Din grupare mai face parte Ion Dumitru Cartianu, reţinut deja în alt dosar. „Sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova – SCCO Gorj au organizat şi executat o acţiune de prindere în flagrant pe raza municipiului Petroşani care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Cu această ocazie a fost oprit în trafic un autoturism în care au fost identificate patru persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani de pe raza judeţului Gorj, care intenţionau să ajungă în Anglia. Au fost efectuate simultan patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, dintre care o percheziţie a fost efectuată la locuinţa unui agent de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Poliţia Târgu Jiu, fiind puse în executare patru mandate de aducere emise de către procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj“, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Tinere trimise la prostituţie în state ale UE

Din cercetările întreprinse s-a stabilit faptul că în perioada 2010 – 2015, membrii grupului infracţional organizat au racolat, transportat şi exploatat sexual în Austria, Italia, Germania şi Anglia mai multe tinere, dintre care unele minore. „Totodată, membrii grupului infracţional organizat au obligat 13 tinere majore şi patru minore să se prostitueze în ţară şi în afara ţării şi a rezultat faptul că membrii grupului infracţional organizat au obţinut, ca urmare a activităţilor infracţionale desfăşurate, venituri ilicite de aproximativ 150.000 de euro, sumele de bani fiind utilizate pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile. Faţă de membrii grupării se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Cu ocazia flagrantului şi percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea confiscării un autoturism, 250 de lire sterline, 540 de euro, 25.500 de forinţi, 1.000 de lei, bijuterii, nouă telefoane mobile, 14 cartele SIM, o unitate centrală, două laptopuri, un pistol cu gaze și cinci cartuşe aferente, deţinut fără autorizaţie de unul dintre tineri, în vârstă de 27 de ani“, conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Gheorghe Bogdan Şalapa şi Florin Dumitru Nimară au fost prezentaţi ieri Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS